Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 21°C | 32°C Még több cikk.

KDNP: lesznek módosítások, de támogatni fogják az alkotmányt

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint bár lesznek módosító indítványok, de támogatják azt az irányt, hogy aki munkaképes korú, az az ebből származó jövedelemből éljen.
A KDNP alelnöke az MTI kérdésére hétfőn azt mondta, hogy a kormányprogram megalkotásakor is támogatták ezt az irányt. Bár várhatóak a javaslathoz módosító indítványok, de támogatni fogják az alkotmánymódosítást is - jelezte Rétvári Bence.

Kifejtette: a javaslat lényege, hogy a munkaképes korú, egészséges emberek a munka világába térjenek vissza és helyezkedjenek el.
Magyarországon nagyon sok életerős és még messze, akár két évtizeddel a nyugdíjkorhatár előtt lévő ember él állami ellátásokból, miközben tudnának munkát vállalni, mert a képességeik megvannak erre - fogalmazott.

Kiemelte: az indítvánnyal meg szeretnék védeni azok juttatásait, akik valóban rokkantság vagy más egészségügyi okok miatt nem képesek a munkavégzésre. Akik pedig képesek a munkavégzésre azok ne állami ellátásból éljenek, hanem munkával szerzett jövedelemből, mert "Magyarország az értékteremtő munkán alapul" - mutatott rá.

Hétfőn az MSZP, majd a KDNP képviselői is kivonultak a parlament alkotmányügyi bizottságának üléséről, a fideszes Lázár János és Balsai István pénteken beterjesztett két törvényjavaslatának megvitatása közben.

Rubovszky György ezzel kapcsolatban az MTI kérdésére azt mondta, hogy Cser-Palkovics András ülésvezetési stílusa ellen kívántak tiltakozni, és nincs tartalmi kifogásuk a javaslat ellen.

Lázár János és Balsai István pénteken terjesztette az Országgyűlés elé alkotmánymódosítási javaslatát, amely rögzítené: nyugdíjat az kaphat, aki betöltötte az általános öregségi nyugdíjkorhatárt. Ugyanakkor törvény rendelkezhet arról, hogy a korhatárt még el nem érők is részesülhessenek nyugdíjban. A javaslat indoklása arra utal, hogy ez például a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulására vonatkozhat.

A módosítás szerint "az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető".

Olvasóink írták

 • 1. SENKI 2011. május 16. 20:02
  „Idézet Fidesz honlapjáról:
  "Szeretném a képviselőtársaimmal együtt maximálisan támogatni abban a kormányt, hogy egy olyan államot hozzon létre, amely az emberekért van, nem uralkodik az emberek fölött, hanem szolgálja az embereket.
  Lázár János
  TV2 Tények este
  2011. május 10."

  Pintér 47 éves korától kapja a nyugdíjat...

  Folytassam? Ez a hiteles kormány...

  Annak idején, mielőtt az egyenruhás aláírta és megesküdött arra, hogy "életem árán is" azt mondták, hogy nem tudunk többet fizetni az állandó egyéni és családi készültséggel terhelt feladataidért, mint másnak, de ha már nem tudunk értelmes feladatot adni és megfelelsz az egyéb TÖRVÉNYBEN RÖGZÍTETT feltételnek, kapsz létbiztonságot és meghatározott mértékű nyugdíjat. A szerződés megköttetett. Amikor pedig a 25-35 év lejár az egyik fél visszakozik? Faluhelyen az ilyen gerinctelent leköpik.

  A jövővel kapcsolatban tanácstalan vagyok: amit 8 évig nem loptak szét azt most tönkreteszi a "hozzá nemértés"(?) vagy az "oszd meg és uralkodj".

  Történelmi tanulmányaim szerint Hitler is úgy kezdte, hogy megnevezte a "bűnbakokat", a populáris demagógia pedig szabad teret nyert.

  Azoknak még annyit, akik most tapsolnak a "rendvédelmisek megbüntetéséhez" : lehet, hogy a következő "bűnbak" apjuk, anyjuk, mint a társadalmon élősködő nyugdíjas lehet.
  Szerintem a demokráciából a diktatúrába sikerült eljutnunk: A hatalmi mámorban élők kontroll nélkül maradtak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaló üzletkötő kínál nem létező Allianz terméket

Az Allianz Hungária Zrt. egy volt üzletkötője - az Allianz Hungária Zrt. hozzájárulása és tudta… Tovább olvasom