Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Kaufer Virág visszaadja képviselői mandátumát

Kaufer Virág február elsején visszaadja képviselői mandátumát - erősítette meg az Index információját az LMP-s képviselő.
Kaufer Virág február elsején visszaadja képviselői mandátumát - erősítette meg az Index információját az LMP-s képviselő az MTI-nek kedd este.

Az MTI információi szerint a párton belül eddig Szél Bernadett jelenlegi és Csiba Kata, volt választmányi szóvivőt, illetve Hajdu Máriát, az országos politikai tanács elnökségi tagját javasolták lehetséges utódnak.

Az MTI-hez kedd este eljuttatott levélben Kaufer Virág azt írja, hogy döntése személyes válasz az Új Ellenállásra, és annak az a lényege, hogy olyan utakat kíván keresni és építeni a jövőben, amelyek "az indulatok helyett a közösség építő erejére és a szolidaritásra épülnek".

Hangot ad annak a meggyőződésének is, hogy a "2012-től életbe lépett Orbán-korszakban" mindenkinek meg kell vizsgálnia a hatalomhoz való viszonyát. Szavai szerint most úgy érzi, hogy többet tehet az utcán, a közösségekben mint a parlamentben. Kiemeli, hogy nem hagyja abba a munkát, csak szerepet vált, új utakat keres az "LMP-n belül és kívül".

Az LMP tagságának írt levélben visszautal arra, hogy ahogy azt már december 23-án az Új Ellenállás meghirdetésekor is mondta, a markáns, "harciasabb" ellenállás mellett szükség van egy szelíd, de kitartó ellenállásra is, amelyben nem a szétszakítottság, a szembenállás, hanem az összefogás, a közösségépítés és a szolidaritás lesz a fő elem. A képviselő az MTI-nek kedd este azt mondta, hogy ő ezt a szerepet vállalja fel az Új Ellenálláson felül.

Levelében hangot ad annak a véleményének is, hogy mindenkire szükség lesz, "mert az Orbán rendszer leváltása nem akkor történik meg, amikor a Vezér távozni kényszerül; a rendszer lényegét jelentő folyamatokat kell visszafordítani" - írja.

Szavai szerint számára az Új Ellenállás tehát nemcsak a politikai hatalom megdöntését jelenti, hanem a társadalom szétszakított szöveteinek helyreállítását is. Egyúttal hangot ad annak a véleményének is, hogy ebben komoly szerepe lehet a nőknek, mert ők azok, akik a "szelíd ellenállás fő erejét képezhetik".

Kitér arra, hogy nagyra becsüli azokat, akik "még bírják lelkierővel" és ezek után is minden erejével támogatni fogja pártja képviselőit és erre hív mindenkit.

Végül megjegyzi, hogy utódjáról a párt fog gondoskodni a január végi kongresszus keretében, ő pedig bízik abban, hogy egy női képviselőt küldenek a helyére.

Az MTI úgy tudja, hogy a párton belül eddig három lehetséges utód neve merült fel, Szél Bernadett jelenlegi, illetve Csiba Kata, volt választmányi szóvivőé és Hajdu Máriáé, az országos politikai tanács elnökségi tagjáé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön a hallgatói szerződés: Ha külföldre mész dolgozni, fizess!

A Népszabadság birtokába került előterjesztés szerint az állam már ez év szeptemberétől bevezetné az… Tovább olvasom