Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Kátyúkárok: Colstok és fényképezőgép nélkül ne induljon útnak!

Nincsen egyszerű dolga annak az autósnak, akinek kocsiján egy kátyú miatt megsérült a gumiabroncs, a felni vagy a futómű.
Nincsen egyszerű dolga annak az autósnak, akinek kocsiján egy kátyú miatt megsérült a gumiabroncs, a felni vagy a futómű. Először is ellenőriznie kell, helyeztek-e ki az út egyenetlenségére figyelmeztető táblát. Ha egyetlen figyelmeztetés sem volt kint, jó esélye van arra, hogy megtérítsék a kárát - írja a Népszava.

A lap csütörtöki cikke szerint colstok és fényképezőgép nélkül nem érdemes útnak indulniuk az autósoknak, mert ha esetleg kátyúba futnak, és nincsenek bizonyítékaik a káresetről, nem térítik meg a kárukat. Nem kötelező, de erősen ajánlott rendőrt is hívni, a jegyzőkönyv jól jöhet a kárigény elbírálásakor.

Mint a lap a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) sajtóosztályától megtudta, 2011-ben úthiba okozta károk miatt 314 kárigényt nyújtottak be, amelyek közül 158 esetben (49,6 százalék) bizonyították kétséget kizáróan az igény jogosságát. Az átlagos kárérték 135 ezer forint körül alakult.

A múlt évben 226 kátyú okozta kárigényt jelentettek be a Fővárosi Önkormányzat kezelésében álló utakon. Az év végén benyújtott igények kivizsgálása még tart, az eddig lezárt vizsgálatok alapján 92 esetben (40,7 százalék) volt bizonyítható az igény jogossága - közölte a BKK. A Magyar Közút a lapnak azt a tájékoztatást adta, hogy 560 kárbejelentést regisztráltak, és a jogosnak ítélt bejelentésekre 22,6 millió forintot fizettek ki.

Olvasóink írták

 • 12. kenyeresné 2013. március 01. 17:25
  „Azt írtam,lassítok,visszaveszek a tempóból,a féket semmiképpen sem taposom.ilyet nem írtam.Én NAGYON sokfelé járok,szerte az országban,nemcsak egy úton,ezt az egyet találtam kiemelni,de írhattam volna mást is...
  Nem érzem a kocsim szélességét.hehehe,jó duma,de mondd annak,aki beveszi.Tegnap éjjel szándékosan arra mentem,DIREKT a gödör mellett mentem el,tényleg nem ért bele a kerekem.Viszont a bal oldal erősen a másik sávban volt.Ennyit a nagy okoskodásodról.Kispolskival,vagy suzuki stifttel biztos a sávban maradtam volna,de sajna nem ezekkel a típusokkal járok...”
 • 11. Mankapunka 2013. március 01. 11:28
  „kenyeresné

  Ilyen apróságért sírsz, amit simán ki lehet kerülni, de te fékezel, TE ÍRTAD. Ilyen utak lennének az országban, mint a szigetközi, megnyalnám mind a 10 ujjam. Ti jártok egy utat mindig, és azért sírtok, hogy az legyen jó.”
 • 10. kenyeresné 2013. február 28. 20:25
  „Drágám! Én tudok tolatva,párhuzamosan,tükörből,városban,meg ahogy akarod,parkolni.Azért,mert te sofőrként keresed a kenyered,nem csak neked vannak képességeid a vezetésre.Tudod,mi a gáz? Az a gáz,hogy ismeretlenül is pálcát törsz emberek feje felett! És ez nemcsak gáz,de rohadtul dühítő is...”
 • 9. oxana 2013. február 28. 16:10
  „3. Cloeon_dipterum A sózás tönkreteszi (nemcsak) az utakat. Homok, hamu vagy granulátum sokkal hatásosabb és védi a környezetet. Föleg az utmenti fákat.
  Hiába van ott a figyelmeztetö tábla, ha annyi a kátyu, hogy még kikerülni se nagyon lehet.”
 • 8. Mankapunka 2013. február 28. 15:38
  „kenyeresné

  Ott a sávon belül egy személykocsi simán elfér, annál a 2 aszfaltsüllyedésnél, csak érezni kellene a kocsi szélességét, mert annyira gáz, hogy a városban az ilyenek, mint te nem tudnak tolatva párhuzamosan parkolni.”
 • 7. Contar 2013. február 28. 12:22
  „5. kenyeresné!
  Nem is kell tudnia! Ön tudja, hogy mért lassít (lassít, nem vészfékez!), nem indokolatlanul ! A többiek meg vagy rájönnek, vagy nem! Nem köteles erről őket szóban tájékoztatni!”
 • 6. Dawee11 2013. február 28. 12:17
  „persze mert egyszerűbb a sok szerencsétlennek kifizetni a kárát (ha kifizetik!) minthogy normális utat építsenek”
 • 5. kenyeresné 2013. február 28. 11:47
  „Nem kellene száguldozni? Szigetközi úton a Vízmű és az Aszfaltkeverő között az Újfalu felé vezető úton tátong egy akkora gödör,vagy süllyedés,hogy abba elég csak 60-nal belemenni,úgy megdobja az autót,öröm nézni.Kikerülni csak akkor lehet,ha épp nincs szemből forgalom.De mész 80-nal,tol a sor,tudod,mert arra jársz,hogy ott a gödör,lassítasz,visszaveszel a tempóból,de az is balesetveszélyes,mert a többi,aki mögötted jön,nem tudja,hirtelen mi indokolja a sebesség csökentést...”
 • 4. prandesz 2013. február 28. 11:33
  „Ez a nép lóra termett. Állítólag.
  Aszfaltozott utak építése ebben az országban mindig is őrült és kockázatos vállalkozás volt.
  Ezt a harcot az aszfaltozott utakért (is) elbukta az ország mint annyi más harcot a történelmében.

  Szerintem egyértelmű üzenet ez a népnek. Járjatok gyalog, a gazdagok pedig amin szeretnének(akár lovon vagy Q7esen) hiszen bármilyen kárt képesek fizetni az adómentesből meg a haverek is nekik hozzák a törvényeket.”
 • 3. Cloeon_dipterum 2013. február 28. 11:19
  „Nem kellene sózni és száguldozni.”
 • 2. Mankapunka 2013. február 28. 11:02
  „Micsoda? Kötelező rendőrt hívni, mert kell a jegyzőkönyv, a kis saját képeid, meg a mérőszalagoddal elzavarnak a francba.
  Hungarisztáni bürökrácia.”
 • 1. hümm 2013. február 28. 10:50
  „Na miben különbözik az egyik kátyú a másiktól? Maximun 40 cm-ben:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaüt a korkedvezmény: a szakdolgozók egytizedét is elveszítheti az egészségügy

A Világgazdaság szerint a szakdolgozók egytizedét is elveszítheti az egészségügy, ha minden arra… Tovább olvasom