Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Karibi parti az edzőteremben

Februárban az új Nike Dancehall vibráló karibi partivá változtatja az edzõtermeket szerte a világon.

Februárban az új Nike Dancehall vibráló karibi partivá változtatja az edzőtermeket szerte a világon. A Megatánc óta tudjuk, a győrieknek sincs szégyellnivalójuk, ha táncra kell perdülniük . . . A világ egyik leghíresebb koreográfusa, Jamie King állított össze egy világszenzációnak számító, a szív- és érrendszerre jótékony hatású fitnesztáncot, amelynek zenéje és mozgása a karibi szigetvilágban gyökerezik. Dallos Ágnes győri fitneszstúdiójában sok százan csatlakoztak a Nike korábbi akcióihoz, a legújabb lépésekkel kortól, nemtől függetlenül bárki megpróbálkozhat, ígérjük, kivételes élményben lesz része.

– Jamie King sporttáncstílusának köszönhetően úgy érezhetjük magunkat, akár a legújabb zenei videók sztárjai, miközben égetjük a kalóriákat, erősítjük a lábizmokat, fejlesztjük az állóképességet és a koordinációt, mindezt remek hangulatban – biztatja a bátortalanokat is Ágnes, aki a mesterektől ellesett lépéseket február 5-től – Győrben egyedüliként – a Gárdonyi-iskola tágas tornatermében átadja nekünk. (Részletek a www.dallosfitness. hu weboldalon.)

Az órák hétfőn és szerdán este hét órakor kezdődnek, a négy részre bontott, lendületes, pezsgő koreográfia egy-egy újabb mozaikja vár ránk hetente, hogy aztán a végén, a fergeteges, hangulatos zárótáncon bámulatos egységgé formálódjanak a lépések. Mielőtt a dancehall meghódította a világot, New York kerületeiben bujkált évtizedekig. Eredetileg a reggae-re épülő zenei irányzatot kell elképzelnünk, de a hiphopstílus is kötődik hozzá. Ritmusa sokkal gyorsabb, mint a reggae- é – itt dobgépek veszik át az akusztikus hangszerek szerepét. Nincsenek szabályok vagy tiltások: a résztvevők dolga csupán az, hogy lerázzák magukról a napi stresszt, és hagyják, hogy testük mozogjon és felszabaduljon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetért a városvezetés feljelentésével?

Tovább olvasom