Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Karfiollal összerakott csirke

Hozzávalók: 1 darab közepes nagyságú csirke, 15 dekagramm zsír vagy Ráma, só, 1 darab vöröshagyma, törött bors, 1 nagyobb karfiol, 2 kis szál rozmaring, 20 dekagramm sampion gomba, pici szerecsendió, 1 teáskanál édes pirospaprika, 1 pohár tejföl, 10 dekagramm trappista sajt, kevés zsemlyemorzsa.

A konyhakész csirkét feldaraboljuk, a lepirított hagymát megszórjuk a pirospaprikával, belerakjuk a csirkét, a cikkekre vágott gombával pároljuk. Pici vizet teszünk rá, megsózzuk, fűszerezzük, negyed órát pároljuk.

Közben a karfiolt, amit alaposan megmostunk, félig puhára főzünk sós vízben. Ha kihűlt, rózsáira szedjük.  A csirkét kiszedjük az edényből és kivajazott, morzsázott, közepes nagyságú tepsibe rakjuk. Egy sor karfiol, egy sor csirke, amíg el nem fogy. A gombára a jól kikevert tejfölt a gombás öntettel rárakjuk, rozmaringot teszünk rá, s végül reszelt sajttal megszórjuk. Lefedjük a tepsit, meleg sütőben pirosra sütjük. Ízlés szerint zöldséges köret adható mellé.

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc. Sütési idő: 30 perc.

Kokas Tiborné, Sopron

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz vasárnap mutatja be programját

A Cselekvő Nemzet Programja - ez az alcíme a Fidesz választási programjának, amelyet vasárnap az… Tovább olvasom