Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Kárenyhítés: módosítások

Módosult a nemzeti agrárkár-enyhítési rendszert szabályozó törvény – adta hírül szerkesztőségünknek Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) sajtófőnöke.
Az új szabályozás (a 2006. évi LXXXVIII. törvényt módosító 2007. évi XL. törvény) lehetőséget biztosít többletjuttatásokra – a termelői befizetéseknél magasabb összegű állami hozzájárulásra, előlegfizetésre. Ezzel kapcsolatban a hivatal felhívja a rendszerhez már csatlakozottak figyelmét, hogy a többletjuttatásokra csak abban az esetben válnak jogosulttá, ha a korábban megkötött szerződésüket július 16-ig módosítják.

Az új törvényi szabályozás szerint például a vállalkozásminősítő lapon magukat egyéb vállalkozásnak minősítők már nem köthetnek szerződést, árvíz esetére nem igényelhető kárenyhítés, viszont – miniszteri döntéstől függően – lehetőség van előleg, illetve az eredetinél magasabb kárenyhítési összeg odaítélésére.

A szerződésmódosítás részletes feltételeiről a falugazdászok és az MVH megyei kirendeltségeinek munkatársai szolgálnak felvilágosítással, tőlük szerezhetők be a szükséges formanyomtatványok is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtönt kapott Mehmet Tüysüz

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Városi Bíróság Mehmet Tüysüzt, aki korábban… Tovább olvasom