Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Karamai ősz: vállalati kiszervezés

Magyarország jelenleg jó esélyekkel rendelkezik arra, hogy a nemzetközi munkaerőpiacon is jelen legyen.
A konferencia időpontja: 2005. november 9., szerda, 9.00–15.00 óráig. A helyszín: Győr, Szent István út 10/A, kamarai székház, Baross, Szávai, Klauzál Terem. Partnereink: Széchenyi István Egyetem; Magyar Outsourcing Szövetség és referenciacégek.
 
„Csináld azt, amit te tudsz a legjobban, a többit bízd másra!" – ez az outsourcing. Sokan azt gondolják, hogy ez a nagy cégek luxusa. A kamara a rendezvény keretében bemutatja, hogy ez a kisvállalkozóknak is előnyös együttműködési forma. Ugyanaz a vállalkozás outsourcing szolgáltató és fogadó is lehet egyben. A rendezvényen részt vevők sok ötletet kapnak megújulásukhoz, megismerik, hogy milyen területeken van kiszervezésre lehetőség. Néhány példa: biztonsági szolgálat, könyvelés, vámügynöki teendők, logisztika, marketing, pályázatírás, munkaerő-közvetítés, takarítás, pénzügyi tanácsadás, csomagküldés.

A kihelyezés trendje

Magyarország jelenleg jó esélyekkel rendelkezik arra, hogy képzett munkaerejére és infrastruktúrájára alapozva meghatározó szereplője legyen a nemzetközi outsourcingpiacnak, outsourcing-szolgáltatóként befektetéseket vonzzon, és – elsősorban szellemi munkára alapozva – magas hozzáadott értéket állítson elő. Ez a mai kedvező pozíció veszélybe kerülhet, ha nem kap kellő figyelmet e terület gondozása.
A Magyar Outsourcing Szövetség célja az outsourcing-tevékenység népszerűsítése mind a hazai vállalatok, mind a külföldi megrendelők között. A nyílt, független szakmai szervezet nem koncentrál egyetlen iparágra sem, közös szervezőelve az outsourcing-tevékenységben való részvétel.

Hazánk az ötödik helyen

Az outsourcing területén 2004-ben figyelemre méltó változás kezdődött. A nem IT jellegű kihelyezések több mint 40 százalékkal haladták meg az addig domináns IT-outsourcingot. Jellemzően a HR, a pénzügyi és a marketingtevékenységek kerültek fókuszba. Az előrejelzések szerint a kihelyezési trend folytatódni fog, kibővülve olyan, az USA-ban és Kanadában már elterjedt területekkel, mint facility menedzsment, logisztika, egyes pénzügyi szolgáltatások. Az outsourcing 39 milliárd dolláros piacán a megbízások többségét észak-amerikai vállalatok adják. Kelet-Európa részesedése jelenleg 4,5 százalék, s a régió outsourcingpiaca dinamikusan fejlődik. Magyarország jelenleg az ötödik legkedvezőbb outsourcingpiac a világon a költségek, kockázatok, piaci lehetőségek alapján számított Global Outsourcing Index szerint. Ezt az igen kedvező pozíciót azonban a jövőben elveszítjük, ha a kormányzat nem tesz megfelelő lépéseket a növekvő költségek visszaszorítása és a képzett munkaerő biztosítása érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyulevél: Geszti Eszti és a többiek

Ha ősz, akkor gesztenye, és az október nem múlhat el a süni formájú héj és a barna, gurulós gesztik… Tovább olvasom