Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Karácsonyig ellenőrzik az édességeket

Az édességeket, csokimikulásokat, szaloncukrokat árusító üzleteket a karácsonyi ünnepekig fokozottan ellenőrzik a fogyasztóvédők. Megyénkben az eddigi tapasztalatok kedvezőek.
Országos ellenőrzéssorozatba kezdett a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség. A karácsonyi ünnepek közeledtével kiemelt figyelmet kapnak az édességek, a csokimikulások, szaloncukrok. Az ellenőrök az üzletekben azt vizsgálják, hogy a termékek fel vannak-e címkézve, az összetevők jól olvashatók-e. Kiemelt figyelmet kap továbbá az, hogy a minőségmegőrzési időt feltüntetik-e és az nem járt-e le, valamint, hogy az adott termék tartalmaz-e allergiát okozó alapanyagot.
– Eddig jelentős hiányosságot nem tapasztaltak a munkatársaink, de még lenne min javítani – mondta el lapunknak Pőczéné Sáhó Márta, a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség igazgatóhelyettese. – Több esetben előfordult, hogy a kimért szaloncukrokat nem címkézték fel. Találtak Olaszországból származó édességeket, melyen nem volt semmilyen magyar nyelvű ismertető. Az ellenőrzéssorozatot a karácsonyi ünnepekig folytatjuk. Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő hetekben sem lesz kirívó szabálytalanság.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kártyák természetes anyagokból

Tovább olvasom