Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Karácsonyfa pinkben

Visszatérő divat a rózsaszín - díszítsük saját készítésű pink díszekkel a karácsonyfát!

Hozzávalók: A/4-es pink, piros és lila hobbikarton és színespapír lapok, fagyöngyök ugyanilyen színekben, damil, piros vagy pink zsinór, ragasztó

Elkészítés: A girlandokhoz vágjunk ki a színes papírból kb. 1-1,5 centi széles, 20 centi hosszú csíkokat, majd egymásba fűzve, a csíkok végét egy-egy csepp ragasztóval rögzítve ragasszuk össze a színes girlandokat. 

A színes kartonlapokból vágjunk ki ötágú csillagokat, színenként párban. Ragasszunk össze 2-2 csillagot úgy, hogy a színes zsinór a két lap közé kerüljön - így egy vidám, csillagos füzért kapunk.

A gömb alakú díszhez szintén vágjunk ki a girland készítésénél használtakhoz hasonló csíkokat, ezúttal kartonból. A végüket helyezzük egymásra, rendezgessük el a csíkokat csillag alakban, majd a papírvégeket ragasszuk egymásra. A damil végére csomózzunk egy fagyöngyöt, fűzzünk rá még 1-2 gyöngyöt, majd egy vastag varrótűvel fűzzünk át az összeragasztott rétegeken. - készen van a gömb alsó része. A gömb tetejénél ugyanezt végezzük el: ragasszuk egymásra a papír csíkokat, majd az így kapott gömb belsejéből fűzzük át a damilt. A damilra fűzzünk fel néhány színes gyöngyöt, majd az utolsót csomózással rögzítsük - a gyöngyök magasságának szabályozásával érhetjük el a megfelelő gömb formát.      

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 11.27.

Véleményét a 30/3030-449 számra küldheti el (normál díjas). Írja meg, mit gondol… Tovább olvasom