Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Karácsony üzenete…

A jól ismert, szeretett helyekkel úgy vagyunk, hogy a legapróbb változásokat is azonnal észrevesszük. Legutóbb nekem is szemembe ötlött egy textilkép.

Szeretek a Fargerba járni. Ez a meghitt hangulatú, kávéház-zugoly eddig szeletelt mandulával tálalt kapucsínójával csábított a leginkább. Bár a vendéglátó fiatalok kedvességét, a családias hangulatot, az étkek ízét és árát is méltatlan lenne említés nélkül hagyni. Legutóbb pedig végképp a kedvencek kedvence lett.

A jól ismert, szeretett helyekkel úgy vagyunk, hogy a legapróbb változásokat is azonnal észrevesszük. Legutóbb nekem is rögtön a szemembe ötlött egy addig nem látott, gyönyörű textilkép. Közelebbről megszemlélvén Balázs – vele trafikálok a legtöbbet – máris készségesen elmesélte, mit is szolgál az új „jövevény". Amelyik vendégnek fontos az adakozás, beledob egy ötszázast és egy névjegyet az asztalkán álló kehelybe. Karácsony előtt az összegyűlt pénzt jótékonyságra fordítják, a névjegyekből meg húznak egyet, s a szerencsés tulajdonosé lesz a patchwork kép. A kedvezményezett a soproni Cseresznyesor utcában működő Boldogabb Gyermekekért Alapítvány. A Magyar Televízióban a rendszerváltáskor elindított, azóta sajnos megszüntetett „Civil kurázsi"-s szívem azonnal nagyot dobbant. Lám, lám, milyen remek karácsonyi téma lehetne ez az évet záró magazinban. Vendéglátó helyeken ugyanis még sosem tapasztaltam ilyesmit.

A tulajdonos házaspártól aztán megtudtam, hogy János mamájának köszönhető az ötlet, és alkotás is. Ők 1956-ban Kanadában leltek új hazára. A könnyen barátkozó, nyíltszívű és mindig segíteni kész Juci anyut nagy kézügyességgel áldotta meg a teremtő. Három éve, amikor hazaköltöztek, fia  Budapesten, a csodaszépen kézimunkázó asszony Sopronban telepedett le, ahol fentebb említett tulajdonságai miatt rengeteg ismerősre, barátra tett szert. Varrni tudó barátnőivel láttak neki a terítőnek, hogy az adományokból egy kis örömet csempésszenek a soproni árva gyerekek karácsonyába. Juci anyu „szeretet-kavicsa" máris nagyot csobbant. Ötlete nemcsak az én szívemet simogatta meg. Egy másik törzsvendég – természetesen nő az illető… – a saját ismerősi köréből keresett és talált támogatókat, és ünnepi programot szervez az árvaház kis lakóinak.

Szeretek a Fargerba járni. Ugye, most már megértik, hogy nemcsak a mandulás kapuccsinó miatt….

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér a Vasas edzője

labdarúgás

A Vasas vezetősége megállapodott Pintér Attilával, így a jövőben ő lesz… Tovább olvasom