Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kara Ákos szerint a törvénymódosítás nem tiltja a sztrájkot

A sztrájktörvény módosítása nem tiltja a munkabeszüntetést - hangsúlyozta az indítvány egyik előterjesztője, a győri fideszes Kara Ákos kedd hajnalban a parlamentben.

A törvényjavaslat expozéjában úgy fogalmazott, az indítvány tiszteletben tartja a sztrájkhoz való jogot, nagyobb biztonságot nyújt a társadalom számára, és csökkenti a jogbizonytalanságot.

Hangsúlyozta: az a céljuk, hogy az elégséges szolgáltatásoknak pontosabb megfogalmazása legyen, és valóban szülessen arról megállapodás a munkaadó és a szakszervezetek között.

Kara Ákos kiemelte, az érdekképviseletek fontos feladatot látnak el, de figyelembe kell venni a mindennapi élet szempontjait is, a közösség valamennyi tagjának élethez szükséges alapvető igényeit.

Tájékoztatása szerint azt kezdeményezik, hogy a még elégséges szolgáltatások mértékét és feltételeit törvény állapíthassa meg, ennek hiányában azonban a sztrájkot megelőző egyeztetésen kellene egyezségre jutnia a munkaadónak és a szakszervezeteknek.

Hozzátette, ha ez nem sikerül, a munkaügyi bíróság öt napon belül dönt a még elégséges szolgáltatásokról. A döntés ellen lehet fellebbezni, amit újabb öt nap alatt bírálnak el.

Olvasóink írták

 • 2. gjozsi88 2010. december 21. 17:39
  „Hát ez rohadtul tetszik!
  Nincs törvényileg szabályozva az elégséges szolgáltatás mértéke, ezért szakmai vita lesz a munkaadó és munkavállaló közt.....amit a bíróság törvényi szabályozás híján nem tud eldönteni!
  Ugyanis a bíróság jogszabály végrehajtó és nem alkotó! Erre meg nincs jogszabály....csak vita, amiben nem tud bíróság dönteni!
  Ha nincs megegyezés, nincs sztrájk sem!
  Hol az érdeke szabályozás nélkül a munkáltatónak megegyezni az elégséges szolgáltatásban?
  Enélkül nincs sztráj sem!”
 • 1. 2semleges34 2010. december 21. 10:10
  „Én már egy politikusnak sem hiszek.Mást mond reggel,mást délután.Nem véletlenül vannak a népszerüségi listán az utolsó helyen.A saját zsebüket megtömik,többi nem érdekli őket.Az egyszerü emberek meg fogják be a szájukat. ( gondolják ők )”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztették Novák Előd mentelmi jogát

Felfüggesztette Novák Előd mentelmi jogát a parlament keddre virradó éjszaka. A képviselőt - saját… Tovább olvasom