Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kapuváron is demonstrálnak a kórházért

Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő a napokban többször felszólalt a parlamentben a kapuvári kórház érdekében. A képviselő szerint minél több aktív ágy megtartása a fő cél, törekvései közt az angiológiai rehabilitációs központ létrehozása is szerepel, néhány aktív ággyal kiegészítve.
– Kapuvár kórháza szinte félúton van a két megyei jogú város között, és fennmaradása mellett szól az az érv is, hogy közel ötvenezer ember ellátását biztosítja – mondta Ivanics Ferenc, a kisváros országgyűlési képviselője. A honatya az utóbbi napokban többször felszólalt az Országgyűlésben a kapuvári kórház megmaradásáért. A parlament ülésén elhangzott, hogy a kapuvári kórház mátrixrendszere képes lenne az átalakítás után is rentábilisan működni. Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára, Horváth Ágnes válaszában kijelentette, hogy a mátrixrendszer nem tud normálisan működni.
A honatya elmondta, a kapuvári intézmény egyik kitörési pontja a már meglévő angiológiai osztály továbbfejlesztése lenne. Több síkon is folynak a tárgyalások, folyamatos az egyeztetés Hámori György polgármesterrel és az intézmény vezetőjével. Az egyik lehetőség az előbb említett, világhírű osztály rehabilitációs központtá fejlesztése, ami mellé a megfelelő számú aktív ágy megtartását is szeretnék elérni.
– Az egész törvénytervezet legfőbb gondja az, hogy valakik az íróasztal mellett húzogatják a strigulákat a megtartandó intézmények mellé, anélkül, hogy bármilyen fogalmuk lenne a vidéki kiskórházak működéséről – mondta Ivanics Ferenc. Úgy véli, a kormány három hónap alatt olyan egészségügyi reformot akar végrehajta(t)ni, melyhez nálunk fejlettebb országokban is évtizedek kellettek, ráadásul a költségvetési fedezet is hiányzik az elképzelésekhez.
A kapuvári kórház megmentése érdekében a helyi önkormányzat pártoktól független, csendes demonstrációt szervez ma este fél hétre. A menet a Szent Anna-templom elől indul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberi letölthető észjátékok!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének letölthető feladvány-sorozata. Tovább olvasom