Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Kapuvári Nebulók

Labdarúgás

Nebuló Futball Sportegyesület néven új, az utánpótlás-neveléssel foglalkozó egyesületet hívtak életre a közelmúltban Kapuváron. A kapuvári székhelyű, önálló kezdeményezéssel alakult egyesületben napjainkban körülbelül ötven gyermek rúgja a labdát, ők 1996 és 2001 között születtek. A nebulók nyáron Vitnyéden füves pályán, télen Kapuváron, teremben edzenek.


Holanek Zoltán elnök és Dukai Imre alelnök már öt éve foglalkozik a legkisebbekkel. A klub másik alelnöke Kovács-Galavics Frigyes, edzőként tevékenykedik Fehér László és Tóth István.
A kifejezetten futballutánpótlás-nevelési céllal megalakult egyesület elsődleges célkitűzése, hogy egy regionális sportcentrumot hozzon létre, amely 5–12 éves korosztályig edzené a gyermekeket. Mivel a kistelepülések nem tudnak anyagi kapacitásaik híján e területekre áldozni, ezért ezeket a feladatokat vállalná át az egyesület. Az egyesületben dolgozó edzők ebben a regionális formában hatékonyabban tudnak foglalkozni a gyerekekkel, amelynek eredménye lehet, hogy a fiatal sportolók néhány éven belül az országos kiemelt bajnokságban is szerepelhetnek.
A felkészítők várják a környékbeli települések gyermekeit, hiszen már most is több község (Szany, Iván, Himod, Veszkény, Cirák) tehetséges fiataljai bontogatják szárnyaikat a Nebulók között.
A közelmúltban egyhetes táborozáson voltak a gyerekek, amelynek zárása egy nemzetközi torna volt Vitnyéden. Az U8-as csapat pedig a szlovákiai Galántán a 3. helyet szerezte meg, megelőzve a Fradit, az ETO-t és a Fehérvárt.
– Nagyon sok a tehetséges gyerek, akiknek lehetőséget szeretnénk biztosítani, olyan feltételekkel, mint teszik azt az NB I-es csapatok. Nem feledkezünk meg a versenyeztetésről sem, amelynek jó példája, hogy valamennyi korosztályunk megmérkőzik a múlt héten alapított nyugat-dunántúli regionális utánpótlásligában – mondta az elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 09.12.

Tovább olvasom