Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Kapuvár 12 év után változtatott

Biró Péter szerint – bár a választók többsége a pártpreferenciák alapján szavazott – a kapuváriak a változásra voksoltak október elején. A város volt polgármestere a jövőben olvasással és nemrég vett házával foglalatoskodik.
– Hogyan értékeli az eredményeket s saját szereplését?
– Bár néhány helyről ellenkampányt is éreztem, azt hiszem, a választás végeredménye számomra is várható volt. Amikor ’94-ben megválasztottak, ugyanazt mondtam, amit most, döntött a nép. Bár a kapuvári választásra is rányomta bélyegét az országos politika, emellett úgy érzem, a helyiek mindenképpen változást akartak a város vezetésében. Az, hogy a Fidesz ilyen elsöprő sikert ért el, az bizonyítja az országos politika jelenlétét, s hogy más lett a polgármester, a kapuváriak változás iránti igényét jelzi. Engem a napi munka szinte az utolsó pillanatig lefoglalt, így viszonylag keveset kampányoltam. Bízom abban, hogy a most megválasztott testület szinte homogén felépítése elősegíti a könnyebb ügymenetet. Ha ez nem következik be, akkor Kapuvár menthetetlenül lemarad a kisvárosok versenyében.
– Mire büszke leginkább az elmúlt három ciklusbeli munkájából?
– A tizenkét év nem múlt el nyomtalanul a város életében, elég, ha csak Kapuvár kinézetére gondolunk. Csupa olyan nagyberuházásra vagyok büszke, ami nem túl látványos, de erős befolyással van a város életére. Ilyen a szennyvíz- és a gázberuházás, valamint a szinte erőnkön felüli útjavítás. A szennyvíz esetében elért, közel 90 százalékos rákötöttség a megyében is jónak számít. Egyik nagy eredményemnek tartom azt is, hogy az utolsó két év kivételével egy irányba húzott Kapuvár vezetése. Ezekkel az előzményekkel azt gondolom, jó irányba indultunk el, utódomnak is azt kívánom, hogy ezen a kitaposott ösvényen járjon.
– Mit szeretett volna még a tizenkét év alatt megvalósítani?
– Örök szívfájdalmam, hogy a városháza épületét nem tudtuk méltóképpen felújítani. A legnagyobb beruházás, ami nem jött létre Kapuváron, az a sportcsarnok. Tervünk volt még a fedett uszoda is, de a pályázati lehetőségek kedvezőtlenek voltak. Arról viszont szó sem lehetett, hogy ezt saját forrásokból fedezzük.
– Milyen munkatársakat ismert meg az önkormányzatban?
– Mindenki tiszta lappal indult, mikor a városházára kerültem. Szakmailag felkészült munkatársak vettek körül, akiknek hozzáértését sokszor kihasználtam. Ahogy szoktam mondani, engedtem őket dolgozni. Ennek jó példája a megalakult kistérségi munkaszervezet, melyben az aljegyző vezetésével kiemelkedő munka folyik.
– Folytatja-e a közéleti tevékenységét?
– Munkámnál fogva több cégnél töltöttem be különféle funkciókat, így többek közt a Pannon-Víznél is. Úgy vélem, ha a polgármesteri beosztásom már nem működik, akkor ezeken a helyeken kissé visszás lenne a működésem. Azt szoktam mondani, ahol egyszer miséztem, oda nem megyek vissza ministrálni. Magánemberként végre olyan dolgokat is megtehetek, amelyek az utóbbi idők hajszolt közélete miatt nem kerültek sorra. Elsőként a nemrég vett házam felújítását végezzük el. Ezenkívül sokat szeretnék olvasni, itt van behoznivalóm. Végre több időt tölthetek a hétvégi telkemen is. Az elkövetkezőkben fordított életet élek, többet leszek a telken, kevesebbet Kapuváron. Szeretek ott munkálkodni, és ezután nem a kocsiban kell kipihennem magam hazafelé, mert nem kell visszasietnem. Szeretem ezt a kisvárost, és ha szükség lesz a tapasztalatomra, nagyon szívesen segítek. Az új városvezetésnek kívánom, hogy valósítsák meg álmaikat, döntéseiket mi ndig a nyilvánosság előtt hozzák meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen színházba járna szívesen?

Tovább olvasom