Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Kapros bakonyi szelet

Itt a szezonja a kapornak, ennek a sokszor méltatlanul elhanyagolt, jellegzetes ízű fűszernek.

Hozzávalók:

12 kis szelet sertésszűz, vagy 8 szelet sertéskaraj, 25 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, só, pirospaprika, 1 dl tejföl, 1 csomag friss kapor, olívaolaj a sütéshez, 4 dkg liszt

Elkészítése:

A hússzeleteket gyengén ütögessük meg, sózzuk meg, és kevés olajon süssük puhára. A finomra vágott hagymát a sütőzsírban pirítsuk üvegesre. A gombát mossuk meg, és vágjuk cikkekre vagy kockákra, majd dobjuk rá a hagymára és pirítsuk meg. Szórjuk meg pirospaprikával, engedjük fel vízzel, ízesítsük sóval és főzzük össze.

A tejfölből és a lisztből készítsünk habarást, ezzel sűrítsük be a gombamártást. A kaprot mossuk meg, vágjuk össze, tegyük a mártásba és forraljuk össze.  A húst a mártásban melegítsük újra és galuskakörettel tálaljuk.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mai műsor

E csoport: AC Milan (olasz)–Fenerbahce (török), PSV Eindhoven (holland)–Schalke 04… Tovább olvasom