Kisalföld logö

2016. 12. 02. péntek - Melinda, Vivien 0°C | 6°C

Kapocs Rotterdam és Dorozsma között

Svéd és holland partnerekkel közösen 300 ezer eurós uniós támogatást nyert nemzetközi agro-logisztikai központ létrehozására a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) Szegedi Innovációs Központja. Így két logisztikai központ is épülhet egyszerre Szegeden.
Az Európai Unió által támogatott TOWER pályázaton 300 ezer eurós támogatást nyert az MTESZ Szegedi Innovációs Központja svéd és holland partnerekkel közösen – mondta el Valastyán Pál igazgató. A cél: nemzetközi agro-logisztikai központ létrehozása kis- és középvállalkozások bevonásával, a dorozsmai nagybani piac továbbfejlesztésével. A projekt magyarországi gesztora a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFT). Az unió a magyarországi költségek 75 százalékát fedezi, a másik két országnál a támogatás mértéke 50 százalék.

A nemzetközi agro-logisztikai központ technológiai koncepcióját 2007 végéig kell elkészíteni, amely tartalmazza a megvalósítás technológiáját, a megtérülési számításokat és az üzleti tervet. A résztvevők arra törekednek, hogy együttműködést teremtsenek az Európában működő, fejlődő logisztikai objektumok között, úgy is, mint a rotterdami gyümölcskikötő, a kiskundorozsmai nagybani piac és Svédország középső régiója. A svédek és a hollandok a létrehozandó tárolók, válogatók, hűtőházak építésébe is beszállnának. Az eddigi elképzelések szerint a tenderben vezető szerepet játszik majd a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. és a FLORATOM-KER Termelői Értékesítő Szövetkezet, amely jelenleg a nagybani piac fejlesztését végzi, mintegy nyolchektárnyi területen.

Az agro-logisztikai központ párhuzamosan épülhetne az 5-ös út melletti logisztikai központtal, amelynek első beruházása az év végéig készül el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány elismerte, hogy hibáztak gazdasági kérdésekben

Gyurcsány Ferenc elismerte, hogy hibázott az MSZP és kormánya is több gazdasági kérdésben. Tovább olvasom