Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Kanadai lehetőségek magyar hallgatóknak

Folytatás az 1. oldalról.

Robert Hage nagykövet érdeklődésünkre elmondta, Kanada nemcsak ’56-ban gondolt Magyarországra, hanem a rendszerváltás után is. Akkor 30 millió kanadai dollár segélyben részesítette hazánkat. Napjainkban a felsőfokú oktatásban való együttműködés is reprezentálja a két ország közötti jó kapcsolatot.
A kanadaiak roadshow-ja keretében Nagy Judit és Bánhegyi Mátyás, a nagykövetség munkatársai tájékoztatták az egyetemi ifjúságot a kanadai továbbtanulási lehetőségekről, a nyelvtanfolyamokról és az ösztöndíjakról. Bánhegyi Mátyás hangsúlyozta: amit ajánlanak, azok csak lehetőségek, a hallgatóknak maguknak kell megkeresni a jelentkezési és az ösztöndíj-elnyerési formát. Mindazonáltal Kanada nyitott ország, bármely kanadai egyetemet megcélozhatják a magyar diákok. Az elmúlt években több mint félezer magyar egyetemistát fogadtak kanadai felsőfokú oktatási intézmények. Egy új intézkedés értelmében Kanadában a külföldi diákok munkát is vállalhatnak az egyetemi intézményeken kívül is.
Robert Hage kanadai nagykövet Sopronban megbeszélést folytatott dr. Faragó Sándor rektorral, majd megkoszorúzta az egyetem ’56-os emlékművét. A kanadai vezető diplomata ezt követően találkozott Fodor Tamás polgármesterrel, akivel a gazdasági együttműködés lehetőségeit tekintették át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyhétnyi kortárs irodalom

Hagyomány és megújulás jellemzi a VIII. megyei irodalmi hét programját. Tovább olvasom