Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Kampány vagy ünnep ?

Évről évre megszokhattuk a pártok aktuálpolitikával átitatott köszöntőit és utána tett nyilatkozataikat, amelyek szerint március 15-ét nem szabadna kisajátítani. Kampány idején vajon felszínre kerülnek-e a pártérdekek és ideológiák ? Pénteken kiderül.
Tavaly összességében nyugodt volt az ünnep, talán egyedül a kábel körüli vita zavarta meg. Mint azt megírtuk, a városi ünnepségen a szállodából kért áramot a polgármesteri hivatal, mivel a megyeháza nem adott erre engedélyt. Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke, fideszes országgyűlési képviselő szerint ennek egyszerű oka volt: nem kérték időben.
Ivanics szerint attól nem kell tartani, hogy ő személyeskedő, pártoskodó hangnemet üt meg köszöntőjében.
– Természetesen csak a magam nevében nyilatkozhatok, a párton belül nincs megkötve, hogy ki milyen beszédet fogalmaz.
– Elég sok köszöntőt mondtam már és mindig a százötven évvel ezelőtti eseményekről volt szó. Az viszont világos számomra, hogy a március 15-i nemzeti összefogás politikailag olyan sokszínű, ideológiákban gazdag volt, hogy bárkinek, bármilyen célból hivatkozási alapul szolgálhat – véli a szocialista polgármester.
A MIÉP az önkormányzati ünnepséghez csatlakozik. Ennek azonban fő oka, hogy ezúttal a párt vezetői szinte valamennyien Budapesten, a Hősök terén demonstrálnak. A tüntetés apropója a 176 képviselőjelölt felesketése, mottója pedig Csurka Istvántól származik: „ A rendszerváltásra csak most kerülhet sor. ” Nyikos Tivadar, a Magyar Igazság és Élet Pártja megyei elnöke szerint nem lehet ez az ünnep politikamentes, hiszen egyik legfőbb mondanivalója – a sajtószabadság – csorbát szenved a jelenben.
Szentkuti Károly, az SZDSZ megyei elnöke szerint a szabad demokraták szintén a központi ünnepséghez csatlakoznak, nem terveznek külön köszöntőt, külön sajtóközleményt.
– Egy nappal előbb, március 14-én Mosonmagyaróváron tartok sajtótájékoztatót, ennek lesz egyedül némi aktuálpolitikai kicsengése. Kossuth és Széchenyi emléktábláját fogjuk jelképesen, egy nemzetiszínű szalaggal összekötni, demonstrálva, hogy a másikat senki nem bélyegezheti meg nemzetellenesnek, kisajátítva a „ hazaszeretet ” szót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legfiatalabb rendőrkapitány

Dr. Boros Gábor Sopron első számú rendőre, s ezzel együtt az ország legfiatalabb városi… Tovább olvasom