Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Kampány a munkahelyi stressz ellen

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége a munkahelyi stressz ellen indított tájékoztató kampányt, amelyet az Európai Bizottság finanszíroz.
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a munkahelyi stressz ellen indított tájékoztató kampányt, amelyet az Európai Bizottság finanszíroz.

Az MGYOSZ keddi közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a munkahelyi stressz okozta bruttó hazai termék (GDP) kiesés Magyarországon nagyjából évi 1.000 milliárd forintra tehető.

A program, amelyet az MGYOSZ koordinál 6 országban, a megelőzést helyezi előtérbe. Az érdekképviseleti szövetség szerint a kampány központi üzenete, a "Stop stressz! Legyen boldog és egészséges!", a munkáltatók és a munkavállalók együttműködésével érhető el.

A közleményben kifejtik: a munkahelyi nyomás káros a munkavállalók egészségére, negatívan hat az életminőségükre, ez pedig jelentősen rontja a teljesítményüket. Ennek felismerését célozza az uniós támogatással megvalósuló IOSHA2 (Improving the Occupational Safety and Health Awareness) kampány, amely arra ösztönzi a munkáltatókat, hogy megfelelő tájékoztatással és biztonságos munkakörnyezet kialakításával segítsék a munkavállalókat egy egészségesebb életvitel kialakításában.

Az MGYOSZ ugyanakkor a munkavállalók egyéni felelősségének hangsúlyozásával arra is felhívja a figyelmet, hogy az eredményességhez a munkavállalók aktív részvételére van szükség.

Az Európai Unió országaiban a káros munkahelyi stressz a GDP mintegy 4 százalékának megfelelő veszteséget okoz - jegyzi meg az MGYOSZ.

A kampány keretében az érdekképviselet több szemináriumot is szervez, ahol a hazai vállalatok megismerhetik az eddigi tapasztalatokat, jó megoldásokat, illetve a hazai szabályozást is.

Az IOSHA2 program keretében az MGYOSZ szeptember 12-én Szolnokon, 14-én Szombathelyen rendez munkareggeliket, valamint október 16-án nemzetközi konferencián hívja fel a figyelmet a munkahelyi stressz okozta problémákra.

Olvasóink írták

  • 1. embertelen 2012. szeptember 11. 18:41
    „Orbán is stresszelhet a munkahelyén, azért hazudik ennyit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénz utánzó érmékkel fizetett a parkolásért: fegyvert is találtak nála

Pénz helyett azt utánzó fém érmékkel váltott parkolójegyet egy férfi Pécsett, eljárás indult… Tovább olvasom