Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Kamaszok lettek az ''öreg'' bölcsisek

Ki ne szeretne összefutni azokkal a régi barátokkal, akikkel egykor a bölcsiben várat, színes kockákból tornyot épített?

A Kodály bölcsődébe járók mindenesetre szerencsések, mert intézményük játszóházának tizedik születésnapját a minap épp egy ilyen találkozóval ünnepelték. Az akkori bölcsisek, a kezdők ma tizenkét-tizenhárom évesek.

Bálintné Varga Margit gondozó, az egykori és a mostani játszóház háziasszonya elmondta, céljuk ma is a játék és a közös program megszervezése az anyukáknak és babáiknak. A közösség, az ötletcsere hasznos a gyesen, gyeden lévő mamáknak, miközben a kicsik játékos formában egymást és az intézményt is megismerhetik. A játszóház alapítványi és a város segítségével kezdte meg működését és ma is sok a visszajáró kismama, aki idővel a Kodály bölcsődébe hozza a csemetéjét.
– Lerövidül a beszoktatási idő is – sommázza Sövegjártó Andrásné, a Kodály bölcsőde vezetője, akinek tíz éve az álma vált valóra az ominózus játszóház kialakításával. – Felemelő érzés találkozni a régi gyerekeinkkel, akik az eltelt idő óta kiskamaszokká cseperedtek.

Az intézményvezető szerint – ahogyan az elmúlt évtizedekben – most is folyamatosan változik a bölcsődék szerepe, nagyobb az igény az intézményekre. Érdekesség, hogy tíz év alatt 524 lurkó több mint 4000 órában fordult meg a játszóházban.

Köztük is Szalai Blandina, aki második osztályos, ám sok emlék köti a Kodály bölcsődéhez. Az anyukától tudjuk, hogy az igazi vonzerőt a bölcsőde kiválasztásánál a játszóház jelentette, a mostani találkozóra szóló meghívást pedig meglepetésnek vették. Az ízek, az illatok mit sem változtak, egyszóval bölcsisnek lenni most is jó...!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kukorelliné Etl Erika

Kukorelliné Etl Erika, a győri Vocational Academy matematikatanára nyugdíjazásakor elhatározta, hogy… Tovább olvasom