Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Kamarai programok

Nézze meg a Kamara legújabb rendezvényeinek ajánlatát, válogasson kedvére a programok között!

Aranyháromszög konferencia

Aranyháromszög konferenciát szervez május 15-én és 16-án a kamara, amely a bécsi, a pozsonyi és a Győr-Moson-Sopron megyei kamarákat, Bécs, Pozsony és Győr gazdaságát, a régióban rejlő gazdasági potenciált mutatja be. Május 15-én este kerekasztal-beszélgetést szervezünk az EU jövőjéről. Azt május 16-án szakmai előadások követik a régió gazdasági potenciáljának bemutatása érdekében.

Menjünk Kanadába?!

Az Irány Külföld klub következő rendezvénye március 22-én lesz a Kanadai Követség Maple termében, ahol bemutatkozik a Kanadai Kereskedelmi Kamara, a Kanadai Nagykövetség pedig tájékoztatót ad országa gazdaságáról. Az utazás módját a jelentkezések számától függően választjuk meg (autóbusz bérlése, személygépkocsi). Bővebb információ: Mika Norbertné, 96/520-205.


Partnerség az egészségért

Magyarországon a 2003-ban országgyűlési határozattal elfogadott Nemzeti Népegészségügyi Program részeként működő Egészséges munkahelyekért program foglalkozik a munkahelyi egészségvédelemmel. Lényeges, hogy tíz éven belül létrejöjjön a munkahelyi egészségfejlesztés szabályozása, intézményesített háttere, amely lehetővé teszi a munkát végzők egészségének védelmét az egészségesebb munkahelyeken. A kötelezően bevezetendő változásokról tájékozódhatnak a kis- és nagyvállalkozások vezetői március 31-én 9 és 14 óra között a kamarai székházban (Győr Szent István út 10/A).

Európaiság és hitelesség
 
A kamara Európaiság és hitelesség címmel két napos tréninget szervez Görög Ibolya protokollszakértő közreműködésével. Uniós csatlakozásunk szükségessé teszi, hogy felelevenítsük és korszerűsítsük viselkedéskultúránkat, ismereteinket, hogy magabiztosan alkalmazzuk a hivatali protokoll adta lehetőségeket. Helyszín: kamarai székház Győr, Szent István út 10/A. Kezdés: március 23. 10 óra. Részvételi díj kamarai tagoknak 20.000 forint+áfa, nem kamarai tagoknak 25.000 forint+áfa. (Csík Adrienn Hajnalka rendezvényszervező, 96/520-222)

Vámkonferencia

A Vámklubbal nemrégiben együttműködési megállapodást aláírt Magyar Vámügyi Szövetség március 24. és 26. között Egerben rendezi tavaszi idénynyitó konferenciáját. A tanácskozáson nemcsak a vámmal kapcsolatos kérdések szerepelnek, hanem minden olyan gazdasági, pénzügyi téma, amely közvetlenül érinti és érdekli a Vámklub által képviselt szakmát. A rendezvényen kamaránk Vámklubja képviselteti magát, így az előadás anyaga rendelkezésre fog állni. Információt ad Pongrácz Balázs a 96/520-213-as és a 20/566-0424-es telefonszámokon.
 
Osztrák-magyar szakmunkástanuló-verseny

Először versenyeznek együtt burgenlandi és magyar festő és asztalos tanulók. Kamaránk a Burgenlandi Gazdasági Kamarával együttműködve rendez megmérettetést a festőtanulók számára március 31-én az Eisenstadti Szakképző Iskolában reggel 8 órától. A cél a két ország képzési színvonalának összehasonlítása. Április 28-án az asztalostanulók is összemérik képességeiket Neudörflben.

Kamara Klub Balázs Péterrel :Még többet az EU-ról 
 
A kamara szervezésében működő Kamara Klub március 23-i rendezvényén a meghívott cégvezetőknek, vállalkozóknak és a különböző szervezeteket képviselő VIP-vendégeknek tart vitaindító előadást Balázs Péter egyetemi tanár, az EU első magyar biztosa. Szóba kerül uniós csatlakozásunk gazdaságra gyakorolt eddigi és jövőbeni hatása, Magyarország közösségen belül betöltött szerepe és a várható fejlődési lehetőségek. A résztvevők szándékaik szerint az euro bevezetésének esélyeiről kérdezik és sok más uniós információt is várnak a pozitív gondolkodású, a magyar érdekeket európai színvonalon képviselő előadótól.
 
 
Bécsi tanulmányút: április 4.
 
 
Az „Esély a vállalkozásra" projekt, amely a Phare CBC 2003 program Magyarország-Ausztria Kisprojekt Alap keretének támogatásával valósul meg, áprilisban újabb mérföldkövéhez érkezik. Jelenleg a tanácsadó napok zajlanak Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében, de már megkezdődtek az áprilisi szakmai tanulmányút és a kooperációs találkozó előkészületei is. Április 4-én a projekt keretében szakmai utat szervez a kamara, melynek célja egy már letelepedett magyar vállalkozás meglátogatása. A szakmai napon lehetőség nyílik az „Alles für den Gast" kiállítás megtekintésére, amely Ausztria keleti felének legfontosabb gasztronómiai, szállodaipari és élelmiszeripari szakvására, információs platformja. A kiállításnak a Messezentrum Wien, az új bécsi kiállítási központ ad otthont. A program során az ITDH bécsi külképviseletének szolgáltatásait, a szervezet felépítését, céljait, legfontosabb feladatait dr. Berényi Ferenc igazgató mutatja be. Végül az Ausztriában már sikeresen letelepedett cégek egyikét, az In Vino Veritast látogatja meg a delegáció, ahol információt kaphatnak a résztvevők a cég sikeres letelepedésének körülményeiről, a kezdeti nehézségekről, a jelenlegi sikerekről. Jelentkezni lehet Mika Norbertnénél (96/520-205) és Nagy Lászlónál (96/550-223).
Új szolgáltatás: SMS-küldés, -fogadás 
 
Kamaránk számítógépes rendszerében nemrégiben E-mail/SMS gateway berendezést helyeztek üzembe. Ennek segítségével a következő szolgáltatásokat tudjuk nyújtani. SMS küldése Lehetőség nyílt, arra, hogy a kamara tagjai SMS formájában rövid üzeneteket kapjanak. Így akinek van mobilkészüléke, ahhoz az üzenetek eljuthatnak akkor is, ha nem tartózkodik számítógépénél, ha nem rendelkezik e-mail címmel. Az üzenet nem haladja meg a 160 karaktert. Hosszabb levél esetén több SMS-ben kerül elküldésre üzenetünk. A jelenlegi beállítások maximum két SMS elküldését engedélyezik, a szöveg többi részét csonkolják. A sikeres, esetleg sikertelen SMS kiküldésről az e-mail feladója nyugtalevelet kap. SMS fogadása Az E-mail/SMS gateway berendezés segítségével az ügyfelek is küldhetnek üzenetet a kamarának mobiltelefonjukról. Az SMS-t a 06-20/490-3460-as telefonszámra kell küldeni, ami központilag kezelt e-mail fiókra fut be.
 
Kitüntetést javasolhat

A kamara a megye és nagyobb térségei gazdasági eredményeinek elérése, a foglalkoztatottság emelése, a társadalmi fejlődés érdekében végzett kiemelkedő teljesítmények elismerésére díjakat, kitüntetéseket alapított. A díjakat az elnökség vagy az általa e célra létrehozott bizottság ítéli oda. Javaslatokat tehet minden kamarai tag. A Megyei Gazdaságáért Díj: a kamara legmagasabb kitüntetése, évenként egyszer adományozható. A javasoltnak foglalkoztatási adatai, a megye, a térség gazdasági, társadalmi életében betöltött szerepe szempontjából kell kiemelkedőnek lennie. Győri Térség Gazdaságáért Díj, Mosonmagyaróvári Térség Gazdaságáért Díj, Rábaközi Térség Gazdaságáért Díj: a kamara évi első küldöttgyűlésén kerül átadásra, az előző év teljesítménye alapján. A városok, térségeik gazdasági fejlődésében, a foglalkoztatottság növelésében, társadalmi életében játszott kiemelkedő szerep elismerésére. Kamarai Szakképzési Díj: évente négy adományozható a szakképzés terén nyújtott tartósan jó, kiemelkedő tevékenység elismerésére. Szempontjai: a szakképzési feltételek javítása; a tanulók magas szintű gyakorlati képzése; a duális rendszerű képzés elterjesztése; a gazdaság szakemberigényének kiemelt figyelembevétele; a szakiskolai képzés korszerűsítéséért folytatott oktató-nevelő tevékenység; mesterképzésben játszott kiemelkedő szerep. Várjuk a javaslattevők írásos jelöléseit március 20-ig a kamara titkárságára (9001 Győr, Pf. 673. kamara@gymskik.hu).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifosztotta a földön fekvő áldozatát

Megvert egy 15 éves fiút, majd a földön fekvő áldozatát ki is fosztotta egy ismeretlen vasárnapra… Tovább olvasom