Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Kalózszoftvert cserélnek legálisra

Új szolgáltatása keretében a Microsoft Magyarország eredetire cseréli azokat a számára beküldött szoftvereket, amelyekről kiderül, hogy hamisak.
Mivel a magyar piacon egyre több, a Microsoft logójával ellátott hamis CD és hardvereszköz kapható, a vállalat január 7-től Magyarországon is bevezette ingyenes termék-eredetiségvizsgálat szolgáltatását, amelynek célja a hamisítványok felderítése. A szolgáltatás segítségével a Microsoft termékek vásárlói meggyőződhetnek arról, hogy az általuk beszerzett szoftver valóban eredeti-e. Ehhez a vásárlást követő 6 hónapon belül el kell küldeni a vásárolt gyanús termékeket a mellékelt dokumentumokkal, csomagolással és számlával együtt a Microsoft ügyfélszolgálatának (1242 Budapest, Postafiók 493).
A Microsoft ezt követően az anyacég müncheni termékazonosítási csoportjának továbbítja a beküldött szoftvereket, ahol megvizsgálják azokat, s beküldőjük a beérkezéstől számított négy munkanapon belül választ kap arra, hogy a termék eredeti-e vagy sem. Ha a termék hamisnak bizonyul, a beküldő számára a Microsoft eljuttatja az adott szoftver eredeti változatát. Ugyanakkor a cserelehetőség nem vonatkozik a nyilvánvalóan hamis szoftverekre, például írott CD-lemezeken, kirakodóvásárokon, bolhapiacokon, internetes aukciós webhelyeken elérhető gyűjteményes CD-kre, jóval a valós ár alatt vásárolt programokra, ezeket természetesen nem cseréli ki a Microsoft eredetire.
[origo]

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Microsoft az interneten is árul

A Microsoft bejelentette, hogy az interneten keresztül is árulni fogja a… Tovább olvasom