Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Kalandra fel!

Nyolcméteres magasságban a Mosoni-Duna partján 120 méter hosszú kötélpálya. Vállalkozó, kalandra vágyó embereknek, s főleg kollégáknak. A pálya ugyanis a kalandturizmus mellett csapatépítő tréningek színhelye.  
Terepjáróval a teljesítményért
A Duna Outdoor Hungary Kft., akárcsak a Halásziban létrehozott bázisa, hazánkban elsőként indította el a vidéki kalandturizmust, és az ehhez kapcsolódó képzések lebonyolítását. Pausits Erika irodavezetővel a kezdeti nehézségekről, a fizetőképes kereslet kialakulásáról és magáról a kalandról beszélgettünk. Timo Nakari tréner abban segített bennünket, hogy miként lehet kapcsolni a fizikai kihívásokat mondjuk egy vállalatnál dolgozó csapat megerősítéséhez, aktivizálásához, a termelékenység növeléséhez. Terepjáró motorok, kötélpálya és vállalati termelékenység? Ígéretes és különleges dolognak tűntek, főleg így együtt.

– Öt éve kezdte el a tulajdonos, Babos Béla építeni ezt a majort – mondja Pausits Erika. – Most már közösen, együttműködve szervezzük a programokat. Az alap nem más, mint a Szitás Ferenc vezetése alatt 10 éve működő Duna Outdoor BV, mely professzionális szervezet különböző szabadidős tevékenységek lebonyolítására. Hollandiában az első három ilyen területen működő cég között van az övé. Pk már elsősorban cégeknek és nem magánembereknek szerveznek programokat.
– Ez azt jelenti, nálunk még nincs kialakult piaca a tréningekkel egybekötött kalandturizmusnak?
– Igény van rá. Csak ebben a régióban még nem volt ilyen jellegű cég. Mert majdnem mindegyik Budapesten van. Pedig a hármas határ, az autópálya közelsége és Szigetköz szinte adja magát.
– Azt gondolom, a kalandozás valóban nem áll messze a magyaroktól. Ám azt már nehezebben képzelem el, hogy egy-egy vállalat azért küldi el az embereit fára mászni hétvégére, hogy aztán hétfőtől keményebben, jobban dolgozzanak.
– Pedig így van – mondja Timo Nakari tréningszervező. – A mentális dolgokat kiválóan egészíti ki például a kötélpályákon a feladatok teljesítése. Hollandiából érkeztek hegymászók, hogy felépítsék a Mosoni-Duna partján álló fákra azt a biztonságos pályát, ahol mindenki megkísértheti a tudását. De nem csak ez izgalmas dolog. A múltkori tréningen például az volt a feladata a csapatnak, hogy kötélhidat építsen a Duna felett. És megcsinálták. Szinte leírhatatlan jó érzés, ha egy csapatnak valami sikerül. Elfáradnak, alig élnek, de övék a siker. És ezt a mindennapok során is kiválóan tudják hasznosítani majd.
– A feladatok láthatóak. Ezek közül mindegyiket a cég embereinek is teljesíteni kell?
– Egyértelmű – veszi át a szót ismét a sportos irodavezető. – Nekünk például minden évben van egy továbbképzésünk, ahol siklóernyőzünk, vagy éppen egy különleges Tarzan-lengést próbálunk ki nagy magasságban.
– Az épületek lassan elkészülnek, a major is szép. Hogyan tovább?
– Most építünk egy terepmotorpályát, aztán ősszel újabb részt építenek a kötélpályához is. Két terepjáró autóval is megindulunk majd. Autózunk, oktatunk. Készülünk arra, hogy jövőre igazán beinduljon a szezon Halásziban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wagner szerelmese

Virág Emese a zeneakadémia tanára és úgymond wagneriánus. Ő mondja így, miután a többéves… Tovább olvasom