Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

Kajászói földügyek - A VM visszautasítja az LMP vádaskodását

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) visszautasította az LMP kajászói gazdák ügyében tett "vádaskodását", valamint az ellenzéki párt által "megütött útszéli hangot".
Így reagált a VM hétfőn az MTI-nek Szabó Rebeka, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága LMP-s tagjának közleményére, melyben azt írta: pártjuk továbbra is támogatja a gazdákat, és nem fogja hagyni, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a "végtelenségig a családi gazdálkodók szemébe hazudjon". Kiemelte: a gazdák egy korábbi akciójukkal egy időben levelet írtak Fazekas Sándornak, és az abban megfogalmazott kérdéseket az LMP is feltette a parlamentben, de a vidékfejlesztési miniszter válasz helyett csak "vádaskodott".

A Vidékfejlesztési Minisztérium szerint az LMP szokott a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban "vádaskodni", a vidékfejlesztési miniszter a neki feltett kérdésekre válaszol, és minden esetben higgadtan tájékoztatja a nyilvánosságot a szakminisztérium munkájáról.

A tárca szerint az LMP "eddig politikai haszonszerzés reményében a pályázaton nyertes gazdákat támadta", most azonban Fazekas Sándor ellen fogalmaztak meg "minősíthetetlen és személyeskedő vádaskodásokat".

A VM arra hívta fel a figyelmet, hogy "Fazekas Sándor agrárkormányzata az első, mely átlátható pályázati szisztéma révén földhöz juttatja a kis- és közepes agrárvállalkozásokat".

Vasárnap helyi gazdák az Őszi szántás elnevezésű akció keretében művelni kezdték az állami földbérleti pályázat keretében más által elnyert terület egy részét a Fejér megyei Kajászón, szerintük ugyanis Kiss Árpád kápolnásnyéki lakos a jogszabályokban előírtnál nagyobb aranykorona értékű állami földhöz jutott húsz évre.

Olvasóink írták

  • 1. machers 2012. november 12. 19:15
    „"Fazekas Sándor agrárkormányzata az első, mely átlátható pályázati szisztéma révén földhöz juttatja a kis- és közepes agrárvállalkozásokat".
    Ez így van. Már, mint a földhöz juttatás.
    Pl.:
    http://www.origo.hu/itthon/20120425-fejer-megyei-foldberleti-palyazatok-nyertesei.html”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmérik a magyar biciklisek kivilágítottságát

A Critical Mass kerékpáros mozgalom önkéntesei szerda este országszerte vizsgálni fogják, hogy… Tovább olvasom