Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Kaiser „semmit” nem tud Hajdúról

Kaiser Ede a móri perben tanúként azt vallotta szerdán a Fővárosi Bíróságon, hogy sosem járt Hajdú Lászlóval együtt Móron. Hozzátette: tudomása szerint egyébként Hajdú egyetlenegyszer sem járt Móron.
Hajdú Lászlót társtettesként, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettével vádolja az ügyészség. A móri bankrablás ügyében Hajdút korábban csak azzal vádolták, hogy ő szerezte be a 2002. május 9-én nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás fegyvereit. A Fővárosi Bíróság ezért el is ítélte a vádlottat, ám tavaly a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az ítéletet, és új eljárást írt elő. A június 21-én újrakezdett perben az ügyészség módosította a vádat Hajdú ellen, és ettől kezdve már azzal vádolják, hogy ő volt az, aki a bankfiókot végigjárva kioltotta az ott tartózkodó ügyfelek és alkalmazottak életét.
Kaiser Edét a Fővárosi Ítélőtábla tavaly tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte ugyanezért a bűncselekményért. P szerdán a bíróságon tanúként jelent meg. Arról beszélt, hogy bár ő tervezte a móri bankfiók kirablását, erről Hajdúval nem beszélt. Hozzátette: a viszonya Hajdúval a bankrablás előtti hónapokban megromlott. Azokra a bírói kérdésekre, hogy mit tud arról, hogy Hajdúnak milyen köze lehet a móri bankrabláshoz, Kaiser többször is megismételte: „semmit”. Elmondta: a móri bankrablást követően beszélt Hajdúval a bűncselekményről, és említette neki, hogy azt ő akarta „megcsinálni”. (mti)

Védett tanú

Az ügyészség egy védett tanút is meghallgatott tegnap – az RTL Klub híradójának információi alapján –, aki szerint a már elítélt Kaiser Ede és a gyilkosságokkal vádolt Hajdú László követte el a móri mészárlást négy évvel ezelőtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerünk a bosnyák válogatott ellen?

Tovább olvasom