Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Kaiser-ügy: ítélet helyett elfogultsági kifogás

Kaiser Ede perújítási ügyében a bíróság által tervezett ítélethirdetés helyett el kellett napolni a tárgyalást szerdán a Fővárosi Bíróságon, mert Kaiser védője elfogultsági kifogást nyújtott be a Fővárosi Bíróság és a Fővárosi Ítélőtábla ellen. A móri vérengzés ügyében döntésre csak a Legfelsőbb Bíróságon lezajló, az elfogultságot vizsgáló, hosszasnak ígérkező procedúra után kerülhet sor.
Miután Kaiser Ede jogerős ítéletét követően kézre kerültek a móri bűntény feltehetően valódi elkövetői, Kaiser védője, Dezső Antal perújítással kezdeményezte, hogy mentsék fel védencét a több emberen elkövetett emberölés vádja alól. A perújítási tárgyalás végéhez közeledve Szebeni László büntetőtanácsa ítéletre érettnek látta az ügyet, de Dezső Antal védő elfogultsági kifogással élt a Fővárosi Bíróság és a Fővárosi Ítélőtábla ellen többek között azért, mert Kaiser Ede kártérítési pert kezdeményezett a Fővárosi Bíróság ellen. A szerdai tárgyaláson az ügyész azt kérte, hogy a bíróság hallgassa meg újra az igazságügyi orvosszakértőt és a fegyverszakértőt a móri vérengzéssel kapcsolatban. Erre a védelem úgy reagált, hogy az ügyészségnek már régen ejtenie kellett volna a vádat Kaiser Ede ellen. A tárgyalás az elfogultsági kifogás elbírálása után folytatódhat csak, időpontját később tűzik ki.

Olvasóink írták

  • 1. kamikaze 2009. április 16. 06:10
    „ebből is látszik mennyire buta és csökönyös a magyar igazságszolgáltatás!!!!!!már rég megvannak az igazi tettesek akkor az elmebeteg buta ügyész mi a faszért akar szakértőket meghallgatni?????komolyan mondom nem értem!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szekeres Imre hiányolja a Belügyminisztériumot

Hibás lépés volt korábban a Belügyminisztérium megszüntetése és a közigazgatási államtitkári posztok… Tovább olvasom