Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Kadhafit kifigurázó karikatúrát jelentett meg egy bolgár lap

Moammer el-Kadhafi líbiai vezetőt kifigurázó karikatúrák jelentek meg szerdán egy bolgár lapban egy héttel azelőtt, hogy Líbiában újrakezdődne annak az öt bolgár ápolónőnek a büntetőpere, akik a vád szerint több száz gyereket fertőztek meg szándékosan az AIDS-et okozó HIV-vírussal.
A gúnyrajzok megjelentetését élesen elítélte a bolgár külügyminisztérium, Líbia pedig tiltakozását fejezte ki.

A Novinar napilapban megjelent rajzok közül az egyik az ördög háromágú szigonyával a kézben ábrázolja Kadhafit, amint egy üst mellett áll, amelyben öt ápolói fejfedő úszik.

Egy másikon a líbiai vezető sakkozik a sakkfiguraként megjelenített öt ápolónővel, míg egy harmadik rajz gumi óvszerrel a fejükön ábrázolja a líbiai bírákat.

Az észak-afrikai ország szófiai nagykövetsége mély felháborodásának és csalódottságának adott hangot a "megalázó és sértő" karikatúrák miatt.

A bolgár külügyminisztérium mély aggodalmát és nyugtalanságát hangoztatta a gúnyrajzok megjelentetése miatt, amelyek, mint közölte, csak kárt okoznak a Líbiával fennálló kétoldalú kapcsolatokban "egy egyébként is kényes időpontban".

Dimitar Zancsev szóvivő elfogadhatatlannak nevezte, hogy a véleménynyilvánítás szabadságát a joggal visszaélve "vallási türelmetlenségre" használják.

Az 1999 óta Líbiában raboskodó, egy palesztin orvossal együtt perbe fogott ápolónők büntetőpere május 11-én kezdődik újra, miután tavaly decemberben a líbiai legfelsőbb bíróság megsemmisítette az ügyükben született halálos ítéletet, és új eljárást rendelt el.

Nyugati szakértők szerint a líbiai gyerekek bengázi klinikán uralkodó döbbenetes higiéniai viszonyok miatt fertőződtek meg a HIV vírusával, még a bolgár ápolónők érkezése előtt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyibe kerül a ballagás?

Tovább olvasom