Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Jutalmazás, támogatás, kitüntetés

Csornán tartotta a megyei labdarúgó-szövetség az éves beszámoló taggyqlését, amelyen kitüntetéseket adtak át.

Labdarúgás

A megyei labdarúgó-szövetség Csornán rendezett taggyqlésén felszólalt dr. Szakács Imre országgyqlési képviselQ, a megyei közgyqlés elnöke. A taggyqlés kötelezQ napirendi pontjai mellett ismét kitüntettek hat sportvezetQt. Mintegy tízéves hagyomány, hogy évente ezen rendezvény keretében adják át a „Megye Labdarúgásáért” díjat.
Kiss Géza a játékvezetés terén alkotott maradandót, hiszen a csornai járási bajnokságból a

FIFA-kerettagságig vitte, 20 évig volt országos kerettag, nyolc éven át irányította a megyei játékvezetQ-bizottságot. Kovács György irányítása alatt jutott fel elsQ alkalommal 1986-ban a Koroncó gárdája a megyei elsQ osztályban, ahol azóta is – egy megszakítást leszámítva – folyamatosan meghatározó szerepet játszik. A feljutást követQen hat alkalommal lett a csapat ezüstérmes, ötször pedig bronzérmes, míg a Magyar Kupában szintén hat alkalommal jutott fel az országos fQtáblára. Tíz éven át volt aktív játékosa a FertQdi Medosznak KöQ Tibor, aki játékos-pályafutásának befejezését követQen 1981-ben elQbb elnökségi tag lett, majd szakosztályvezetQ, késQbb pedig az egyesület elnöke. Dolgozott az egykori kapuvári labdarúgó-szövetségben is. Rongits Ká-

roly hosszú éveken keresztül a máriakálnoki termelQszövetkezet elnökeként dolgozott és folyamatosan támogatta, majd irányította a helyi sportegyesületet. Részt vállalt a korábbi mosonmagyaróvári versenybizottság munkájában, nevéhez is fqzQdik a hagyományos Takarékszövetkezet-kupa megszervezése. Pálffy Attila egykoron a Vág csapatának meghatározó játékosa volt. Már labdarúgóként is bekapcsolódott a település csapatának szervezésébe, irányításába, késQbb pedig mint polgármester sem hagyta cserben korábbi sporttársait. FertQdön kezdte labdarúgó-pályafutását Turi Lajos, a város egykori NB III-as „aranycsapatának” kapitánya. Második ciklusban Sarród, Nyárliget és FertQújlak polgármestere.
Ugyancsak a taggyqlés keretében adták át dr. Milanovich Gábor adjunktus, sportsebész orvosnak azt az utalványt, amely 250 ezer forint támogatásról szól, s egy, a labdarúgók sérülését gyógyító berendezés megvásárlásához szükséges. Elhangzott a közgyqlésen, hogy a berendezés árának kifizetéséhez még közel félmillió forint hiányzik, amelyet a szövetséggel és szponzorokkal közösen megpróbálnak hamarosan elQteremteni.
Itt jelentették be, hogy az MLSZ jóváhagyásával Horváth László A licences szakedzQ látja el az utánpótlás megyei kordinátori feladatokat.
A taggyqlés végén az egyesületek képviselQinek ötmillió forint értékq sportszer vásárlására jogosító vásárlási utalványokat adtak át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megöregedett a partfal

Szegeden az árvízvédelmi rendszer leginkább szem előtt lévő része a belvárosi partfal. A vasbeton… Tovább olvasom