Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Júniusra itt az Office 11

A Microsoft bejelentése szerint a jelenleg beta.1 állapotban lévő Office 11 várhatóan június 2-án jelenik meg.
Az Office .NET-ként is a köztudatba került új Office-ról korábban már megjelent egy Macromedia Flash prezentáció, amely jó néhányat bemutatott az irodai programcsomag és a .NET egyesítéséből született új lehetőségekből.
A Microsoft Office következő generációja teljes mértékben a .NET elképzelés köré épül, nagyban segítve felhasználóit munkavégzési szabadságuk kiterjesztésében, illetve munkájuk más felhasználókkal való megosztásában. Természetesen a programcsomag emellett az elődökhöz hasonlóan a helyi Desktopon is teljes funkcionalitásában használható marad az online szolgáltatások (MyOffice személyi portál, e-mail postafiók faxtámogatással, időbeosztás, riasztások, Meeting/Team Workspaces, support) nélkül is.
Heikki Kanerva, a Microsoft Office Program Management részlegének igazgatója korábban megerősítette, hogy a fejlett csoportmunka az új Office két nagy újításának egyike. Ami a másik újítást illeti, Kanerva talányosan jegyezte meg, hogy csapata azon igyekszik, hogy a felhasználók lokálisan vagy globálisan 1. könnyen megtalálják az őket érdeklő adatokat, 2. könnyen kapcsolódni tudjanak hozzájuk, 3. azok tartalmától függően olyan döntéseket tudjanak hozni, amelyeket aztán beillesztenek a (csoportos) munkarendbe, így téve gyorsabbá és/vagy hatékonyabbá a munkát. Kanerva nem nyilatkozott az Outlook vagy más Office-alkalmazások egyéb, speciális tulajdonságairól.
Ami még Kanerva nyilatkozatából kiderült, hogy az Office 11.0 az XML-re, a SharePoint Portal Serverre és a SharePoint Team Servicesre fókuszál, és a kommunikációt az e-mail mellett az instant messagingre, telefonokra, PDA-kra és Tablet PC-kre is kiterjeszti. Az új Office-t fejlesztő csapat továbbá elkötelezett az adatbiztonság (vonatkoztatva akár a biztonsági résekre, akár egyéb programhibákra) és az előd Office-ok hibáinak kiküszöbölése mellett.
A Visual Basic alkalmazások további támogatása ugyancsak része az új Office fejlesztési irányvonalának. Steven Sinofsky, a Microsoft Office részleg elnökhelyettesének szavaiból azonban kiderült az is, hogy - bár a Visual Basicet még legalább két Office-generáció biztosan támogatni fogja - a jövő Office-ai egy, az eredeti Visual Basictől kissé különböző, annak a .NET lehetőségeit teljes mértékben kihasználni tudó változatát (is) tartalmazni fogják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oroszlán (07.23 - 08.23)

Jellemzői: Pajkos, játékos egyéniség, aki önmagát is szórakoztatja, és az élet… Tovább olvasom