Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Júniusig elnapolták a leányfalui gázoló kiadatási tárgyalását

Június végéig elnapolta a dublini felsőbíróság Francis Ciarán Tobinnak, a két kisgyermek halálát okozó, egy évtizeddel ezelőtti leányfalui gázolás ír felelősének kiadatási tárgyalását.

Az MTI dublini igazságügyi forrásainak csütörtöki beszámolója szerint Tobinnak legközelebb két hónap múlva, június 22-én kell megjelennie a bíróságon.

Az eddigi, néhány hetente lezajlott rövid bírósági megjelenések során is jórészt csak az eljárás elnapolásáról és adatkiegészítés elrendeléséről születtek döntések.

Tobin, az Irish Life biztosítótársaság volt magas rangú tisztviselője, aki három évig dolgozott a cég képviseletében Magyarországon, 2000. április 9-én, Leányfalun Volvójával előzés közben felhajtott a járdára, és elütött két kisgyermeket, akik a helyszínen meghaltak.

Az egyik áldozat öt-, a másik kétéves volt; utóbbi babakocsiban ült a szerencsétlenség pillanatában.

Tobint - aki 2000. november 30-án, kiküldetése lejártával távozott Magyarországról - 2002-ben, távollétében az eljáró magyar bíróság háromévi szabadságvesztésre ítélte.

Az ítéletet másodfokon megerősítették, azzal a kiegészítéssel, hogy Tobin legkorábban 18 hónap letöltése után bocsátható szabadlábra.

A baleset ír felelősét tavaly novemberben - a magyar hatóságok által kiadott európai elfogatóparancs alapján - Dublinban őrizetbe vették, de szabadlábon védekezhet. Ennek egyik feltétele, hogy a bíró által megszabott időpontokban meg kell jelennie a dublini felsőbíróságon, emellett hetente háromszor a lakhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon is jelentkeznie kell.

Olvasóink írták

 • 8. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. április 23. 14:43
  „2000 eurot fizetek ciaran tobinért, de csak kizárólag a fejéért....!”
 • 7. elihu 2010. április 23. 09:01
  „Felháborító, amit ezek a nyugati szarkupaciok megengednek maguknak ebben az országban. Majd Dublinban is 3 évet kapott volna mi? Ha az én családommal történt volna egy szabjával tettem volna igazságot gondolkodás nélkül!!! Két szerencsétlen kisgyerek, esélyük sem volt az életben. Azt sem tudták mi az élet. De sajnálom a szülőket is, ezt nem tudom hogyan lehet feldolgozni. Remélem 10 év után jobban vannak már!!!”
 • 6. jirzi1 2010. április 23. 08:34
  „Ha az én családomat irtja ki nem kellett volna kiadatás. Kimentem volna érte én és rögtönítéltem volna ,mint ahogy az itteni bíróságoknak is kellene az egyértelmű eseteknél.”
 • 5. Mankapunka 2010. április 22. 23:34
  „Majd jön a Fidesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 4. Mankapunka 2010. április 22. 22:38
  „Ez is azt mutatja,ami most megy 2010-ben is.

  Külföldi itt azt tesz amit akar,büntetlenül.”
 • 3. bogote 2010. április 22. 21:52
  „Jellemző! Az igazsádszolgáltatásban nincs igazság!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. Goldmund 2010. április 22. 21:18
  „Szerintem addig húzzák az ügyet, amíg el nem évül.
  Jogegyenlőség európai módra!
  Igaz, az itteni bíróság engedte ki az országból - gondolom megkente a bírót.”
 • 1. Lobbo71 2010. április 22. 20:52
  „3 év két gyerek élete? Ez aztán az igazság.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falumegújítási Díj: Alsómocsolád nyert, Kunsziget különdíjat kapott

A Baranya megyei Alsómocsolád képviselheti Magyarországot az Európai Falumegújítási Díj 2010 versenyen, Kunsziget különdíjat kapott. Az elismeréseket a Nógrád megyei Kazáron adták át. Tovább olvasom