Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Júliustól jönnek az EU-konform vények

Július 1-től az orvosok már csak az új, EU-konform vényekre írhatnak fel gyógyszert, gyógyászati segédeszközt és gyógyfürdő-szolgáltatást - tájékoztatott az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP). A receptre írt gyógyfürdő-szolgáltatást a kiállítás napjától számított harminc napon belül kell megkezdeni.
A régi vények június 30-ig lesznek érvényben, azonban a rajta szereplő gyógyszert még egy hónapig, azaz július 31-ig lehet kiadni, illetve a felírt szolgáltatást igénybe venni. Ezt követően a régi vény beváltására nincs lehetőség, és amennyiben a beteg a gyógyszert - a határidőig - nem váltotta ki, vissza kell mennie kezelőorvosához, hogy a készítményt ismét felírja, immár az új vényre. (E szabályozást valamennyi vényköteles gyógyszer esetében alkalmazni kell, függetlenül attól, hogy támogatott készítményről van-e szó.)

A közlés szerint a gyógyászati segédeszközök esetében a vény szintén a kiállítástól számított harminc napig váltható be, de az eszközök kiadására a forgalmazónak a vény kiállításától számított 90, egyedi rendelésre készített segédeszköz esetében pedig a beváltástól számított 90 nap áll rendelkezésére.

A receptre írt gyógyfürdő-szolgáltatást a kiállítás napjától számított harminc napon belül kell megkezdeni - áll az OEP közleményében.

Az új vények "ránézésre" nem nagyon térnek el a betegek által már megszokottól, azaz a régiektől, lecserélésükre többi között azért volt szükség, hogy az uniós állampolgár adatait is rögzíteni lehessen, amennyiben ellátásra szorul Magyarországon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit vár George Bush látogatásától?

Tovább olvasom