Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Július végére ígérik az átadást

Május helyett csak július végén fejeződik be a felújítás a Villa sor 4. alatt. Az egykori Wallner-lőverből az önkormányzat építtet vendégházat, de műszaki problémák léptek fel.
Nem várt műszaki problémák miatt az ígért májusi befejezés helyett csak július végére készül el a soproni önkormányzat vendégháza a Villa sor 4. szám alatt. Mint korábban írtuk (Felújítják a Wallner-lővert, Kisalföld, 2006. április 3.), a városvezetés prominens vendégei számára szeretne az egykori Wallner-lőverből vendégházat varázsolni. Az elhanyagolt, de csodálatos helyen álló és egykor igényes villa mintegy hetvenmillió forintból válik rövidesen vendégházzá. A polgármesteri hivatal megrendelésére a munkálatokat az önkormányzat cége, a Sopron Holdingba olvadt egykori ingatlankezelő kft. végzi. Kelemen Imre divízióvezető a Kisalföldnek elmondta, a késést elsősorban az okozza, hogy a munkálatok közben derült ki: a tetőteret is be kellene építeni. Így a padlásfödém terhelhetőségét is új statikai vizsgálat elemezte. De felmerültek más műszaki problémák is – árulta el az igazgató. A tervek szerint az utólagos szigetelést a falak átvágásával oldották volna meg, de erről kiderült, ide nem megfelelő ez a technológia. A szigetelést most injektálással végzik.
Kelemen Imre szerint mindez csak időben késlelteti az építkezés befejezését, a költségeket várhatóan nem növeli, azaz nem költenek többet az előirányzott hetvenmilliónál. A villa mai állapotát látva nehéz elképzelni, hogy augusztusra megújul a Wallner-ház és fellélegezhetnek kertjében a fák, de az építőiparban vannak még csodák...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla-avatás és kiállítás

Ágoston Ernő festőművész-rajztanár emléktábláját avatják csütörtökön 15.30-kor a Liszt Ferenc… Tovább olvasom