Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Július 1-jétől teljesen átalakul a közgyógyellátás rendszere

Teljes átalakulás előtt áll a közgyógyellátás rendszere. Július 1-jétől már csak az új szabályok szerint lehet kiadni közgyógyigazolványokat, a rendszerben lévő mintegy 500 ezer személynek egy év alatt kell alkalmazkodnia az új feltételekhez.
A legfontosabb változás, hogy megszűnik az ingyenesen és korlátlan mennyiségben adható termékeket tartalmazó hétszázas lista. Júliustól a jelenlegi jogosultsági feltételek mellett a rászorultakra szabott, egyéni gyógyszerkeretet vezetnek be. Ennek alsó határa ezer forint, a felső pedig 12 ezer forint lesz. Az utóbbi összeget csak a krónikus betegségben szenvedők igényelhetik.

Az egyéni gyógyszerkeretet háromhavonta, egyenlő részletekben bocsátja rendelkezésre az OEP. A maradványt év közben továbbvihetik majd a jogosultak. Az egyenlegeket az OEP tartja majd nyilván, a patikák pedig elektronikus úton terhelik majd azokat. A krónikus betegségben nem szenvedő alanyi jogosultak kerete nulla forint lesz, de minden közgyógyos évente 6 ezer forintot használhat fel akut betegségeinek kezelésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rosszkedv vagy depresszió?

Ilyenkor, tél végére, tavasz elejére kimerülnek a tartalékaink, mind fizikailag, mind pedig… Tovább olvasom