Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Juhtúrós sztrapacska szalonnával

Hozzávalók (4 személyre):

8 db nagy krumpli,
20 dkg füstölt szalonna,
20 dkg juhtúró,
20 dkg tehéntúró,
1 pohár tejföl, liszt, só, fehér bors.

A szalonnát nagyon apróra vágjuk és kisütjük, a kétféle túrót összekeverjük.

A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint és annyi lisztet, hogy nokedlisűrűségű legyen. Bő sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk (mint a nokedlit), kavargatjuk, majd leszűrjük, leöblítjük és a kisütött szalonna zsírjába forgatjuk. Összekeverjük a túróval, rátesszük a szalonnát és a tejfölt.
Aki szereti, még egy pici kaporral is megszórhatja.
A szalonnát a tetejéről el is hagyhatjuk, elég csak a zsírját használni.

Huszár Józsefné, Győrszentiván
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cáfolják az iraki al-Kaida-vezér halálát

Egy iszlamista szervezet kedden cáfolta azt a bagdadi bejelentést, miszerint megölték az al-Kaida… Tovább olvasom