Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Juhász Péter: önálló karaktert vesz fel az Együtt

Önálló karakter kialakítására törekszenek az Együtt - a Korszakváltók Pártja szombati, budapesti taggyűlésének részvevői. Erről Juhász Péter társelnök beszélt újságíróknak a tisztújítással és szervezetátalakítással foglalkozó rendezvény szünetében.
A politikus hangsúlyozta, azt szeretnék elérni, hogy demokratizálódjon a mindeddig választási pártként és ebből adódóan felülről irányítottan működő Együtt.

Juhász Péter megerősítette, tisztában vannak azzal, hogy rossz kompromisszumok eredményezték a baloldali összefogás áprilisi választási vereségét, az európai parlamenti választáson önállóan elért sikerük azonban azt mutatja: a céljaikon nem szabad változtatni, de azokat alapvetően önállóan kell képviselnie pártjának.

A politikus a polgárosodás és az európai értékek iránt elkötelezett szavazók pártjaként definiálta az Együttet.

Kiemelte, az egységes arculat kialakítása érdekében megszüntetik az eddigi platformokat és mindenki számára elérhetővé teszik a tagságot. Juhász Péter közlése szerint mozgalmi típusú párt létrehozását tervezik, ennek lényege, hogy teret engednek az alulról jövő kezdeményezéseknek, a helyi szervezetek tagsága ennek érdekében pedig könnyen elérheti majd a párt vezetőségét.

Szólt arról is, hogy a taggyűlés szombaton várhatóan felállítja majd a párt országos politikai tanácsát, amelynek feladata az elnökség munkájának véleményezése és ellenőrzése lesz.

Juhász Péter, az Együtt - a Korszakváltók Pártja társelnöke sajtótájékoztatót tart a szövetség teljes tisztújítást és szervezetátalakítást tervező taggyűlésének szünetében a Városligeti fasorban 2014. június 21-én.

Juhász Péter kérdésre válaszolva közölte, a tisztújításon társelnöki pozícióra pályázott.

Beszélt arról is, hogy bár az önkormányzati választások nem szerepelnek a gyűlés napirendjén, biztos abban, hogy az Együtt alapvetően önállóan kíván indulni az őszi helyhatósági voksoláson, ugyanakkor elsődleges céljuk, a Fidesz leváltása érdekében bizonyos helyeken elképzelhetőnek nevezte a koordinált jelöltállítást és a közös listaállítást.

Az Együtt várhatóan szombat estig elhúzódó taggyűlése három társelnököt és hat elnökségi tagot választ, továbbá a párt jövőbeni választmányaként létrehozza az országos politikai tanácsot, amelynek egy elnöke, két alelnöke és 47 tagja lesz.

A pozíciókra jelölteket titkos szavazással választják meg a taggyűlésen megjelentek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos balesetet szenvedett egy quadmotoros Gyenesdiáson

A kórházban belehalt sérüléseibe egy 19 éves fiatal, aki társával együtt felborult egy quaddal péntek este Gyenesdiáson. Tovább olvasom