Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Juhász Péter ellen eljárás indul, ő pedig feljelentést tett

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetőjének feljelentése nyomán az ügyészség rágalmazás miatt eljárást indított Juhász Péter, az Együtt társelnöke, V. kerületi önkormányzati képviselő ellen - közölte Belváros-Lipótváros Önkormányzatának sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel.

Mint írták: Rogán Antal feljelentése alapján a Fővárosi Törvényszék december 4-én kelt végzésével rendelte el, hogy az ügyészség indítson eljárást az Együtt társelnöke ellen. 


A bíróság indoklása szerint az eljárást azért kell lefolytatni, mert az Együtt politikusa Belváros-Lipótváros Önkormányzat és Rogán Antal hivatali működésével kapcsolatban tette a sérelmezett kijelentéseket, a polgármester pedig hivatalos személynek minősül - tették hozzá.

Rogán Antal korábban többször jelezte, hogy az őt, illetve az V. kerületet rágalmazókat feljelenti. A Fidesz frakcióvezetője december 20-ai közleményében is azt írta: kész arra, hogy a bíróság előtt is megvédje a korábban általa vezetett V. kerületi önkormányzatot a "nyilvánvaló rágalmakkal" szemben.

Feljelentést tesz bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyon hátrányt okozó csalás gyanúja miatt Belváros-Lipótváros önkormányzatának ingatlaneladási gyakorlata miatt Juhász Péter, az Együtt társelnöke, V. kerületi önkormányzati képviselő.

A politikus hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: több tucat ingatlaneladást vizsgáltak, és egyetlen téves nyom sem akadt, minden esetben kiderült, hogy az adott ingatlan valamilyen módon "jogtalan, törvénytelen módon" került az új birtokos tulajdonába.

Az Együtt társelnöke szerint ebből látszik, hogy egy rendszerről van szó, amelyet jól képzett emberek építettek ki, kívülről a jogszerűség látszatát keltve. 

"Ennek alátámasztására különböző papírokat gyártattak le, különböző cégeket bíztak meg" - mondta. Szerinte a rendszer célja az volt, hogy verseny nélkül, a piaci ár alatt adjanak el V. kerületi ingatlanokat az általuk kijelölt vevőknek. 

A végeredmény egy hihetetlen mértékű ingatlanvagyon-vesztés, amelynek károsultja minden esetben az önkormányzat volt - tette hozzá.

Juhász Péter úgy fogalmazott: egyes ügyekben önmagában felfedezhető az okirat-hamisítás, hivatali visszaélés, hűtlen kezelés és csalás, azonban ezek összességét vizsgálva "kirajzolódik egy hatalmas csalássorozat", amely akár tízmilliárd forint bevételkiesést is okozhatott az önkormányzatnak. 

A politikus tarthatatlannak nevezte ezt az állapotot, ezért, mint mondta, "nyilvánvalóan" előrehozott választások lesznek az V. kerületben. Juhász Péter
azonnali lemondásra szólította fel Szentgyörgyvölgyi Pétert, Belváros-Lipótváros polgármesterét, Sélley Zoltán jegyzőt, valamint a képviselő-testület azon tagjait, akik az előző ciklusban is képviselők voltak, illetve azokat, akik tisztséget töltöttek be bármely bizottságban.

Juhász Péter bízik abban, hogy Polt Péter legfőbb ügyész azonnal nyomozást indít, olyan gyors és transzparens lesz, mint ahogy Simon Gábor, korábbi MSZP-s képviselő, vagy más baloldali politikusok esetében volt.

Azt mondta: az adatokhoz, jegyzőkönyvekhez, amelyekből a "bűnszervezetet" feltárta kollégáival, minden képviselő hozzáférhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ORFK: rengeteg feljelentés pirotechnikai termékkel való visszaélés miatt

A tavalyinál több embert jelentettek fel eddig. Tovább olvasom