Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Józsefvárosi piac - A Komondor Kft. szerint nincs szó időhúzásról

A Komondor Kft. azt közölte pénteken az MTI-vel: nem időt húz azzal, hogy nem adja át a józsefvárosi piac területét a tulajdonosnak, hanem a törvényben biztosított jogaival él.
A közlemény szerint soha nem vonták kétségbe a piac bezárására vonatkozó döntést, ugyanakkor jogellenesnek tartják a bérleti szerződés felmondására vonatkozó közokiratot. Álláspontjuk szerint a dokumentum azért jogellenes, mert arra hivatkozik, hogy a területet akkor is át kell adniuk, ha a felmondás érvénytelensége miatt pert indítanak.

A Komondor Kft. jelezte, erről a MÁV-ot és az eljáró közjegyzőt is tájékoztatták, de nem kaptak választ. Azt írták, hogy ők megadták a lehetőséget a helyzet elkerülésére a vasúttársaságnak, de nem élt vele.

A cég visszautasította, hogy időhúzásról lenne szó és félrevezetőnek nevezte, ha valaki mást állít. Jogkövető magatartást tanúsítanak - tették hozzá.

A MÁV június 17-én mondta fel a józsefvárosi piac üzemeltetője, a Komondor Kft. bérleti szerződését, és a felmondást 18-án, postai úton kézbesítette a közjegyző a bérlőnek. Az üzemeltetővel kötött szerződéshez 150 napos felmondási idő kapcsolódik, így az üzemeltetőnek ebben a hónapban kell kiürítve, eredeti állapotában visszaadnia a Kőbányai úti Négy Tigris piac által használt területet. A MÁV csütörtöktől semmisnek tekinti a józsefvárosi piac bérleti szerződését, és jelezte, a Komondor Kft. mostantól jogcím nélkül használja a területet.

Sigulinszki Tibor, a vasúttársaság szóvivője csütörtökön a helyszínen azt közölte, a közművek elzárásával próbálják rábírni a albérlőket, hogy költözzenek el. A Komondor Kft. mai napig is köt - jogellenesen - bérleti szerződést, ezzel megtéveszti az árusokat - jelentette ki.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere csütörtökön azt mondta, néhány hetet nyerhetnek a bérlők azzal, hogy megtámadták a bíróságon a bérleti szerződés felmondását, de a bezárásról szóló döntésen ez nem változtat. Hangsúlyozta: a Négy Tigris piacon senki nem volt biztonságban, a kispénzűeket becsapták és a statisztikák szerint is számos bűncselekmény történt a területen, ezért kezdeményezte a VIII. kerületi önkormányzat a piac bezárását.

Szólt arról is, hogy a józsefvárosi önkormányzatnak nincs jogosítványa eljárni az ügyben, a jogvitában nem érintett, de abban érdekelt, hogy a piac mielőbb bezárjon. Az önkormányzat több mint négymilliárd forint értékű fejlesztést tervez, a tervek szerint sportközpontot és szabadidőparkot hoznának létre a piac területének egy részén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószer előállítására alkalmas növényt termesztőket fogtak el Nagyorosziban

Kábítószer előállítására alkalmas növényt termesztett nagyoroszi kertjében egy 53 éves nő és egy 33 éves férfi. Tovább olvasom