Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

József és Mária

Igen, a Bibliában jártasak tudják, fontos szereplõi õk a történetnek. Mária szülte a Fiút, József pedig, ahogy akkoriban lennie kellett, melléjük állt.

Igen, a Bibliában jártasak tudják, fontos szereplői ők a történetnek. Mária szülte a Fiút, József pedig, ahogy akkoriban lennie kellett, melléjük állt és nevelőapaként tette a dolgát. Szakmát adott a Fiú kezébe, más kérdés, hogy idő múltán a Fiú lett a világ legsikeresebb pályaelhagyója. Karrierjét ugyan teljes egészében nem ismerjük, de élete utolsó szakasza is elég volt a világhírnévhez, abszolút mértékben befutott. Azóta sem történt hasonló, mint ahogy sem a szűzen szülő Máriához, sem a példás Józsefhez fogható ember nem taposta a földet. Hacsak... Ha sehol a világon nem, de itt, kicsiny hazánkban mégiscsak történnek csodák, és jön új József, és jön új Mária. Na jó, nem szűz, de ez legyen a legkevesebb baj, és senkinek sem nevelőapja, de ez legyen a másik legnagyobb baj. A mi Józsefünk Isten küldötte, és csakis azért született az ősmagyar földre, hogy megmentse a rablóktól és az idegenszívűektől a búsmagyar földet. József ugyan nem ács, de összeácsolt már magának egy kis budai villácskát, igaz, nem teljesen magánerőből, de ez legyen a legnagyobb baj. (Ez is.)

Ez persze csak az egyik baj. A másik, hogy Józsefnek kullancstermészete, bögölykitartása, szamármakacssága és kisgömböcfalánksága van: lerázhatatlan, elhajthatatlan, elmozdíthatatlan és telhetetlen. Szabadidejében szakmájának él, irodáját vezeti, és jó hazafiaknak segít perük megnyerésében és pénzük elvesztésében. Mária ezalatt jó (hon)anyához illően konyhát vezet, kitűnően főz, és már rég elfeledte, hogy egykor az országért tenni akaró dívaként járt be napi rendszerességgel a jól jövedelmező parlamentbe.

Ezt az édeni idillt rúgta föl ismét József (nem kis bosszúságunkra), amikor (nem nyugodván) nyilvántartásba vétette a Megújuló Magyarországért Mozgalmat. Most, amikor már majdnem ott tartunk, hogy megújulhatna az ország – nélküle, nélkülük! József úgy véli (nyilatkozott), hogy fent nevezett szervezetet pártként vette nyilvántartásba a bíróság. Az elnöke már megvan. Az elnök a tagokról nem adott hírt. Minek is? Nem mindegy? Ahol ő az elnök, nincs szükség sem helyettesre, sem tagokra. Illetve szükség van rájuk: nekik kell magasba engedniük az önmagát újra lufivá pumpáló Józsefet, hogy aztán jöhessenek a lózungjai és a teljesíthetetlen ígéretei. József mindig is nagy kenyér- (és ígéret)szegő hírében állt. Kampányolása során a mohácsi kompon is megszegett egyet, azt ígérve, hogy híd épül a komp mostani vonalán, onnantól odáig. Amikor figyelmeztették a komp nála is okosabb utasai, hogy ott belül az csak egy sziget, ahonnan tovább kell majd építeni, kapásból vágta rá: meglesz! Régen egy kisiparosi engedélyhez is erkölcsi bizonyítvány kellett. Ma a pártalapításhoz még ennyi sem. Talán nem ártana megfontolni, hogy mégis. Mert ha e nélkül is bárki pártot alapíthat, akár nagyobb baj is lehet. Nézem József szemét, lesem a tekintetét, ha már a szem a lélek tükre, és egyre csak azon gondolkodom, talán még egy Amerikából importált plakátot is megérne: vennék-e ettől az embertől használt autót? Valószínűleg nem. De ha megint őt kell hallgatnom és látnom a szónoki emelvényeken, esküszöm, ráhajtok az általa beígért hídra...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hűtlenség és a csábítás genetikája

A csábítás és a hűtlenség mindkét nem sajátja, vagyis egyformán kódolva van bennünk. A nők teste… Tovább olvasom