Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

JövQre fejezQdik be a rekonstrukció

A terveknek megfelelQen folyik a mosonmagyaróvári Karolina Kórház második ütemq rekonstrukciója. A munkálatokra eddig 401,2 millió forintot fizettek ki, ami közel fele a beruházás teljes költségének.
Legutóbbi ülésén tárgyalta Mosonmagyaróvár önkormányzata a Karolina Kórház rekonstrukciójának jelen állását, illetve további ütemezését. A beszámolóból kiderül: az önkormányzat tavaly összesen 785,7 millió forintos címzett támogatást kapott – hároméves bontásban – a rekonstrukció folytatására, amihez 171,8 milliós önrészt kell biztosítani.
A második ütemq felújítás a fQépület teljes épületgépészeti rekonstrukcióját, a központi mqtQblokk átépítését, az épületben lévQ osztályok felújítását, összekötQ folyosó építését és a szükséges orvosi gép-mqszer beszerzéseket tartalmazza. Az elmúlt év júliusában kezdQdtek a kivitelezési munkák, a teljes befejezés határideje pedig jövQ év márciusa. Az elvégzendQ munkák rövidebb határidQt is lehetQvé tettek volna, azonban a források csak ilyen ütemben állnak rendelkezésre. A kiviteli munkák során az elsQ szakaszban az elmúlt év decemberében elkészültek az új mqtQk, amelyekben januárban már megkezdQdött az orvosi munka. Az önkormányzat ez idáig 401,2 millió forintot fizetett ki tervezési, lebonyolítási, építési és orvostechnológiai munkákra. Ebben az évben a szerzQdés szerint orvosi gép-mqszer vásárlásra és a fQépület építési munkáira tudnak számlát befogadni. A jövQ évben a fQépület befeje zését, az összekötQ folyosó építési költségeit és az orvosi mqszereket fizetik ki.
A kiviteli munkákat nehezíti, hogy a felújítás alatt álló területeken a Kórház mqködését nem lehetett leállítani. A munkaterületet szakaszonként tudták biztosítani.
A korábbi években a rekonstrukcióval párhuzamosan az egyéb felújítási munkákra külön elQirányzat biztosított fedezetet. A város idei költségvetése erre nem adott lehetQséget, így várhatóan a rekonstrukcióban nem szereplQ kiadásokra – mint például az energiatöbblet finanszírozására – a tervezett önkormányzati tartalékból kell forrást biztosítani.
A rekonstrukcióval egy idQben zajlik a Kórházi struktúra átalakítása. Megtalálták azokat a megoldásokat, amelyek a beruházást nem befolyásolják, olyan munkálatok nem történtek, amelyek ellentétesek lennének a szerkezetváltással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres főpróba az EB előtt

sportlövészet

A Szlovákiában rendezett nagydíjon, mely a március közepén kezdődő… Tovább olvasom