Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Jövőre sokkal több pénzt fordítana a kormány a közmunkatervre

A közfoglalkoztatottak bére a jövőben is emelkedhet, ha a parlament növeli a piaci szférára érvényes minimálbért - mondta a Magyar Hírlapnak Lőrincz Leó, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és logisztikai főosztályának vezetője. Közölte azt is, hogy még az idén megvalósul az ócsai lakópark.
A napilap csütörtöki számában megjelent cikk emlékeztet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a közelmúltban tartott kőszegi Tranzit fesztiválon kifejtette, a "kormánynak a közmunkatervet végig kell vinnie".

A jövő évi költségvetés aktuális változata szerint a kormányzat az ideinél is több, 154 milliárd forintot szánna a programra. Lőrincz Leó úgy fogalmazott, a legfrissebb adatok szerint január óta több mint kétszázezer fő élt a lehetőséggel.

Kiemelte, "ahol a legtöbb a nyilvántartott munkanélküli, ott a legmagasabb a közfoglalkoztatottak száma is, hiszen a részvételhez álláskeresőként regisztrálni kell az illetékes munkaügyi hivatalban". A program altípusokra oszlik, ilyen az önkormányzati közfoglalkoztatás rendszere vagy a kistérségi Start mintaprogram, amely az idén kiegészült további hatvanhat kistérségben induló programmal. Lőrincz Leó kiemelte, a projektek napi nyolcórás, kilenc-tíz hónapos elfoglaltságot jelentenek, és csaknem nyolcszáz ember bevonásával egyéb mintaprogramok is indultak.

A bajbajutott devizahitelesek számára tervezett ócsai lakópark még az idén megvalósul - szögezte le Lőrincz Leó, és hozzátette, hogy a projektben vélhetően közfoglalkoztatottak is munkához jutnak.

Olvasóink írták

  • 2. BJ.MÓVÁR 2012. augusztus 30. 18:33
    „Mennyi reális,valós hasznot termelnek a közmunkások? Mennyivel növelik a nemzeti összterméket,mire költi a kormány az általuk megtermelt hatalmas bevételt,hasznot?”
  • 1. Madarász 2012. augusztus 30. 07:27
    „Mi lenne, ha ezt a pénzt normál munkahelyekre fordítanák, ahol tisztességes fizetést kapnának a dolgozók?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baloldali és antifasiszta szervezetek tüntettek a fővárosban

A megmozdulást, amelyen mintegy ötszázan vettek részt, folyamatos ellentüntetés kísérte.

Tovább olvasom