Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Jövőre is indul Csíksomlyóra zarándokvonat

A Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz nevű vonat jövőre május 22-én indul a csíksomlyói búcsúba és 25-én, pünkösdhétfőn érkezik vissza.
A Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz nevű zarándokvonat jövőre május 22-én indul a csíksomlyói búcsúba és 25-én, pünkösdhétfőn érkezik vissza - jelentették be kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A zarándokvonatok jövőre nyolcadik alkalommal indulnak el. A négynapos program legfontosabb eseménye a csíksomlyói Mária-ünnep, a pünkösdi búcsú, valamint a zarándoklat Gyimesbe, a történelmi Magyarország ezeréves határához - ismertették a szervezők.

Mező Tibor, a Kárpáteurópa Utazási Iroda ügyvezetője elmondta: a Csíksomlyó Expressz Szombathelyről indul, majd Budapesten csatlakozik hozzá a Székely Gyors. A két vonat Budapestről egy szerelvényként indul Erdélybe.

Az összekapcsolt zarándokvonat 16 kocsiból áll majd, több mint négyszáz méter hosszú lesz, és 1100 ember utazhat rajta.

Jövőre a mozdonyt II. Rákóczi Ferenc tiszteletére díszítik fel. A szervezők és a MÁV Zrt. közösen hirdet pályázatot a díszítésre, amelyen bárki részt vehet, akár a határon túlról is - hangzott el.

A zarándokút új programja 2015-ben a részvétel a madéfalvi veszedelem emlékére rendezett ünnepségen - mondta Mező Tibor.

További újdonság, hogy a negyedik napon új útvonalon, Désen, Zilahon és Nagykárolyon keresztül tér vissza Magyarországra a zarándokvonat.

A korábbi évek gyakorlatától eltérően 2015-ben a Csíksomlyó Expressz zarándokai a felcsíki falvakban, a Székely Gyors utasai pedig az alcsíki településeken lesznek elszállásolva - tette hozzá az utazási iroda ügyvezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kíváncsi, mire költötték a parlagfűirtásra felajánlott adót?

Például ezüstmetál cipőtisztító gépre a hivatalba, drága mobiltelefonokra, laptopokra és… Tovább olvasom