Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Jövőre a GDP 6,8 százaléka lehet a hiány

Az Európai Bizottságnak benyújtott konvergenciaprogramnak megfelelően jövőre a GDP 6,8 százaléka lehet az államháztartási hiány – mondta Veres János pénzügyminiszter. „A költségvetés keretei tartalmazzák az európai uniós források felhasználásához szükséges nemzeti finanszírozási szükségletet” – közölte Veres János. Hozzátette: a következő évi költségvetés tartalmaz olyan tartalékokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy Magyarország biztonságosan teljesítse a kitűzött 6,8 százalékos hiánycélt.

Tállai András, a Fidesz képviselője a pénzügyminiszter kijelentéseire reagálva azt mondta: Veres János beismerte, hogy a tárcák 300 milliárd forintos többletigénnyel éltek azért, hogy adóssá-

gaikat, kifizetetlen számláikat rendezni tudják, ez pedig rejtett beismerése annak, hogy a 2006-os költségvetés „összedőlt, mint a kártyavár”. A politikus szerint a 2007-es költségvetés harmadik Gyurcsány-csomag lesz.

Egyeztetések a hallgatói juttatások átalakításáról

A hallgatói juttatások átalakításáról kezdődtek egyeztetések a Felsőoktatási Kerekasztal szerdai ülésén Budapesten. A felsőoktatás korszerűsítésének meghatározó pontja, hogy a szociális és tanulmányi ösztöndíjak átláthatóbban különváljanak egymástól – mondta az ülés után Hiller István szakminiszter. Ekler Gergely, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke ugyanakkor úgy vélte, hogy koncepcionálisan nem kiérlelt az anyag. Rámutatott, hogy kormányrendeleti és intézményi szinten eddig is szétváltak a tanulmányi és szociális ösztöndíjak. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri álom, győri valóság

A Kisalföld október 11-i száma közölt interjút Révi Zsolt főépítésszel „Győri… Tovább olvasom