Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Jövő héten kezdik tárgyalni az új adókat

A kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait kedden kezdik tárgyalni, A kabinet többek között fenntartaná a családi adórendszert, a vállalati különadók sorába pedig bevezetné az internetadót.
A Ház ülése a szokásoknak megfelelően hétfőn 13 órakor kezdődik, a napirend előtti felszólalásokat követően Gőgös Zoltán veheti fel a Szeged polgármesterévé újraválasztott Botka László mandátumát az MSZP-frakcióban.

Az interpellációkat, azonnali kérdéseket és kérdéseket követően a parlament módosíthat a mezőgazdasági kockázatkezelésről és az elektronikus útdíjról szóló törvényeken, majd Lezsák Sándor és Simicskó István személyében két új tagot választhat a Hungarikum bizottságba. A képviselők a hétfői ülésnap végén nemzetközi szerződések kihirdetéséről tárgyalhatnak.

Kedden a házelnök előzetes napirendi javaslata alapján elsőként a tavaly elfogadott büntetés-végrehajtási kódex korrekcióról kezdhetnek vitát, ezt követi az új adótörvények tárgyalása. A kabinet javaslata bevezeti az ifjú házasok által igénybe vehető adókedvezményt, mérséklődik a cafetéria-juttatások kedvezménye, 2016-tól pedig négy év alatt duplájára nő a kétgyermekes családok által igénybe vehető szja-kedvezmény.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter eredeti javaslata alapján fennmaradhatnak és az internetadóval egészülnek ki a különadók, a szolgáltatóknak minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forintot kell fizetniük. Az elképzelést az ellenzéki pártok mellett számos civil szervezet is élesen bírálta, a Fidesz-frakció pedig jelezte, jónak látnák egy felső korlát bevezetését az internetadó esetében.

A jövő évi adóváltozások része még, hogy a jelenlegi 200-ról 50 literre csökkenhet a magánfőzéssel előállítható pálinka mennyisége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őszi szünetben is érvényes a díjmentes balesetbiztosítás

A biztosítás nemcsak az iskolában vagy óvodában, hanem az otthon, az utcán, kirándulás közben,… Tovább olvasom