Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Jóval több a szélessávú előfizetés

A KSH adatai szerint idén az első negyedévben az internet-előfizetések száma meghaladta az 1 milliót. Ez 31 százalékkal több mint az előző év azonos időszakában.
Jelentősen bővült a szélessávú internet előfizetők tábora a modemes szolgáltatások rovására. Az internetszolgáltatásokból származó nettó árbevétel elérte a 18,6 milliárd forintot, amely 30 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál. Az internetszolgáltatási piac erősen koncentrált, az előfizetések 90 százalékát 19 cég mondhatja magáénak. A szélessávú internet előfizetések száma egy év alatt 69 százalékkal nőtt, így már majdnem háromszor akkora, mint a kapcsoltvonali- és az ISDN-előfizetéseké összesen.

A mobil-előfizetések száma a negyedév folyamán 86 ezerrel bővült, a negyedév végén túllépte a 9,4 milliót. Az előző év azonos időszakához képest a teljes előfizetői állomány 583 ezerrel, 7 százalékkal lett nagyobb. A növekedés éves üteme, a piac lassú telítődése miatt mérséklődik. A 100 lakosra jutó mobil-előfizetések száma a negyedév végén 93,4 volt.

A mobilhálózatban a negyedév folyamán 16 százalékkal több hívást kezdeményeztek, mint egy évvel korábban. Ennél is nagyobb mértékben, 29 százalékkal emelkedett a mobiltelefonálással töltött összes percidő. Egy előfizetésre 2006. I. negyedévében a mobilhálózatokban átlagosan 281 percnyi beszélgetés jutott, egy hívás átlagosan 1,7 percig tartott. Az egy évvel korábbi időszakhoz képest az átlagos beszédidő növekedett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ausztrálok kitűnő formában

Az ausztrál válogatott a VB előtti felkészülési meccsek sorában döntetlent játszott a hollandok… Tovább olvasom