Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Jótékony napra-forgós kerékpártúra

Ötödik alkalommal szervezett tegnap jótékonysági kerékpártúrát a Napra-forgó Közalapítvány, amelynek keretében – rendőri biztosítás mellett – 8 iskola 210 diákja kerekezett ki a koroncó-zöldmajori Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézményébe.
A jótékony túra célját most is az épek és sérültséggel élők találkozása, egymás elfogadása jelentette az OTP támogatásával.
A résztvevőket az alapítvány képviselői mellett Kovács István megyei sportigazgató köszöntötte. Hangsúlyozta: rohanó, sokszor tülekedő világunkban talán soha nem volt ekkora jelentősége az empátiának, közte a sérültséggel élők elfogadásának és segítésének. A szolidaritás és a sérült embertársaink iránti szeretet idén is számos területen megnyilvánult.
A Napra-forgó Közalapítványt öt éve a megyei közgyűlés alapította azzal a szándékkal, hogy a fenntartásában lévő hat szociális intézményben élők életkörülményein jobbítson. A programok, találkozók hagyományos része a jótékonysági kerékpártúra, amely a résztvevők között minden bizonnyal még hetekig beszédtéma marad.
„ Mindkét fiam középiskolás, de különböző okok miatt nem tudtak eljönni, így őket képviselem. Ebben a gyönyörű időben csak jól sikerülhet a túra, az intézményben pedig fotókon örökítettem meg ezt a nem mindennapi találkozót.”
„ Harmadik éve vagyunk itt, mindannyiszor kellemes élményekkel gazdagodtunk. Igaz, a közvetlen környezetünkben nincs értelmileg sérült, mégis azonosulunk a túra céljával, programjaival.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjemelés novembertől

A kormány szerdai döntése értelmében 1,2 százalékos visszamenőleges kiegészítő nyugdíjemelést… Tovább olvasom