Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 21°C Még több cikk.

Jótékony kapcsolat

Az amerikai központú, világhálózattal rendelkező jótékony szervezet, a Civitan International a napokban hazánkban tartotta európai találkozóját. Az összejövetel résztvevői Győrt és az itt működő Civitan klubokat is megismerték.
A nemzetközi találkozóra hazánkba érkező csaknem száztagú delegáció első útja Győrbe vezetett. A norvég, a dán és a német civitanokat az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonát segítő Győri Civitan Egyesület elnöke, dr. Kiss Zsuzsa, a gyógylovagoltatást támogató Pejko Civitan Klub elnöke, Siska Mária és Balogh József polgármester fogadta.
– A rendezvény helyszínválasztásával a nemzetközi szervezet a magyar civitanok munkáját ismerte el. Céljaink közül ezúttal a barátság ápolása került előtérbe, ezért a vendégek számára többek között nép- és szalontánc-bemutatót szerveztünk – nyilatkozta lapunknak Csaba Tamásné, a győri klub tagja, aki egyben a Civitan kelet-közép-európai titkára. A delegációt vezető Thore Brastein Európa-koordinátor szintén arról beszélt, hogy a testvérklubok tagjai, akik eddig is tartották a kapcsolatot egymással, személyesen is megismerkedhettek, így már közös élmények fűzik őket egymáshoz. Elmondta, hogy a győri látogatás eredményeként a fogyatékosok helyi napközi otthona cserekapcsolatot alakíthat ki egy hasonló norvég intézménnyel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Fényírók ” programjai

A fényírók fesztiváljának holnapi programjában az esti filmvetítést követően a szombathelyi Pathália… Tovább olvasom