Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Jótékony diákok több terepen

Időseket gondozott, a likócsi Segítőházban ételt osztott az a csaknem száz győri fiatal, akiknek a munka mellett élményt és számos tanulságot is jelentett az az akció, amelyet egy osztrák kezdeményezés nyomán a Győri Egyházmegyei Katolikus Ifjúsági Fórum karolt fel.
A Németországból Ausztrián át Magyarországra érkezett kezdeményezéssel a fiatalok közösségeit arra kérték: vállaljanak 72 órányi közhasznú munkát, másokon segítsenek, ezáltal különböző szociális célokért dolgozzanak. Az elképzelés szerint az ifjúsági csoportok, iskolai osztályok és közösségek így jobban megismerhetik egymást, könnyebben elfogadják a másságot, és felnőttként is ezt tekintik egyfajta mércének.
Simon Laura és Farkas Petra a Prohászka-iskola végzőseiként a segítés szándékával vettek részt a 72 órás programban. Az első benyomásuk alapján kedves, ugyanakkor „bajban lévő” embereknek tartják a hajléktalanokat, akik a szállón emberibb életet élhetnek, mint az utcán. Laura és Petra is egyfajta fogadalmat tett: ha tudnak, a jövőben is segítenek, ruhacsomagot juttatnak ki a Segítőházba. Petra álma a gondozói hivatás, állami nevelt gyermekeken szeretne segíteni, erre készül.
– A Bárczi-gyermekotthonban szeretetre méltóak a kicsik, élmény volt velük játszani – szögezte le Ribb Nóra, az Apor-gimnázium tanulója. – Az akció a másokra való odafigyelést sugallja, jó volna, ha ezt velünk együtt mások is így éreznék.
– Nagyon finom a gulyás, köszönjük szépen – hallani a terített asztalok mellől, ahol egyöntetűen vallják: itt ma toplistás a krumpligulyás, amit a lányok szervíroztak.
Kovács Dávid és Mattyasovszky János, a Győri Egyházmegyei Katolikus Ifjúsági Fórum tagjai szerint a vártnál is többen jelentkeztek felhívásukra. Látva a fiatalok lelkesedését és tettrekészségét, szeretnének ebből hagyományt teremteni, a programot kibővíteni. November 17-én jótékonysági koncertet szerveznek, ennek bevételét ugyancsak a likócsi otthon lakóinak ajánlják fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától korlátozó intézkedések a repülőtereken

Komoly torlódások várhatóak hétfőtől az EU-tagállamok repülőterein, így Ferihegyen is: ugyanis… Tovább olvasom