Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Jótékony bőrszerkós „mackók” – motoron

A győri hajléktalanszállónak harmincöt zsák ruhát vittek ajándékba karácsonyra. Ezt megelőzően megtartották az eddigi legnagyobb Mikulás-estet a mozgáskorlátozott és sérült gyerekek számára. Szokásos éves jótékonysági báljukon arra koccintottak, hogy minél több pénzt gyűjtsenek a nemes célok eléréséhez. Pk a bőrszerkós mackók.
Motorosok, akik szeretik a gépeiket, de három évvel ezelőtt nemcsak ezért, sokkal inkább a segítség miatt álltak össze.
Kokas Tibor (Kukori) az elnök, Albert József (Vén Szivar) az elnökhelyettes, Gömböcz István (Gömbi) a kincstárnok és Farkas Kálmán (Papi) a Győr és Környéke Motorosok Baráti köre vezetői lezsírozták már a gépei-

ket. Kinek-kinek máshol áll a masinája, hol egy garázs, hol egy előszoba a téli szállás, és most elégedetten dőlhetnek hátra. 2005-ben is megmutatták a motorosok, nagyon sokat tudnak segíteni.
Májusban Győrújbaráton tartották meg az évnyitó nemzetközi találkozójukat. A bevételekből, a szponzori pénzekből, melyeket összegyűjtöttek, számtalan célt támogattak: az ifjúsági tábort, a baráti óvodát, a Kisalföld segítségével Mindszentpusztán felépült

autistaotthont, és egy rászoruló, mozgásában korlátozott személynek autót is vettek.
„Nem tudnánk segíteni, ha a támogatók nem állnának mellénk: a Királyszéki úti Tesco, a Vodafone, Szeidman Zsolt, hogy csak néhányat említsek” – mondja Gömbi.
A motoroskör tagjai személyesen is sokat tesznek azért, hogy jótékony céljaik valóra válhassanak. Vagyis képviselik a győrieket hazánk nagyobb találkozóin és külföldön is. „Csak akkor számíthatunk arra, hogy eljönnek a mi programjainkra a világ motorosai, ha mi is ott vagyunk velük” – mondja Papi. Igaza van, a motorosok lüktető társadalma hol itt, hol ott tart ünnepet, melyek általában jótékony célokat szolgálnak. Például szívesen mennek el bemutatókra is, a tűzoltóság rendszeresen kéri fel őket erre. Ám olyan nagyszabású eseményt, amilyen az év végi Mikulás-ajándékosztás volt, eddig még soha nem szerveztek.
Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke segített minket abban, hogy a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban megrendezhessük a mozgásukban korlátozott gyerekek számára nagyszabású ajándékosztónkat.” Kukori, az elnök még most is elérzékenyül, ha a sok hálás gyerkőcre gondol, akik ilyen nagyszabású eseményen talán még nem is voltak.
A győri motorosok most téli pihenőjüket töltik, de már a következő esztendőt tervezik. Két dolgot egész biztos nem kell szilveszterkor megfogadniuk: azt, hogy nyeregbe szállnak, amint kitavaszodik, és azt, hogy jótékonyak lesznek 2006-ban is! Ugyanis ezt már örökre szólóan megtették, mikor baráti körüket megalapították.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szentföld békéjéért imádkozott XVI. Benedek karácsonykor

A szentföldi békéért imádkozott első karácsonyi miséjén XVI. Benedek pápa a vatikáni Szent Péter… Tovább olvasom