Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Jót tenni mindenkor jó!

Folytatás az 1. oldalról.

– Püspök úr, a Bárczi-iskolában egy legendát mesélt a gyerekeknek az igazi ajándékról, egy karácsonyi történetet az önzetlen szeretetről...
– Azt akartam megmutatni nekik, hogy minden ajándéktárgy csak jelkép, ami szeretetünket szimbolizálja. Hitünk szerint a mi szeretetünk mögött az a bizonyosság áll, hogy Isten úgy szeret bennünket, hogy bűneink bocsánataként egyszülött fiát küldte el a világra. Amit mi végzünk, az mindennek csak a visszfénye, tükrözése, továbbadása. Ez a karácsony igazi öröme – vélekedett Pápai Lajos.

– Régebben olvastam egy verset arról, hogy a költőnő gyermekkorában kapott egy fehér ruhát. Édesanyja kérte, ne piszkítsa be, ő mégis elment szánkózni, ahol a szoknya csupa sár lett. Otthon jól megszidták, majd miután ismét tiszta lett a ruha, ezt hallotta: „Most ragyog inged tiszta fehérje, de hol van a tiszta hited?” Sokszor ezért van, hogy karácsonykor nem tudunk önfeledten örülni, mert mintha az a versben is említett tiszta hit nem lenne meg bennünk. Pedig fontos, hogy ne csak a külsőségeit lássuk, hanem a belsőnket is megújítsuk ilyenkor.
– A hagyományos karácsonyi intézménylátogatásokon az ajándékozó is bőven kap ajándékot!
– Bizony. A hajléktalanszállón az egyik ott lakó köszöntőjében elmondta: számukra, akik többszörösen kirekesztettek a társadalomból, önbizalmat ad, ha mi eljövünk hozzájuk, meglátogatjuk őket. A gyerekeknél is tiszta örömöt kaptunk a szeretetünkért. Nagyon helyesek voltak, egyenként jöttek hozzám és kérdezték: „Te ki vagy?” Láttam szemükben az igényt a szeretetre, láttam a valakihez tartozás vágyát. Ilyenkor érti meg igazán az ember a régi bölcsességet: jót tenni jó.
– És ilyenkor érti meg a karácsony igazi üzenetét is!
– Sokszor látni, hogy az emberek tehetetlenül teszik össze kezüket, mondván: ez van. Úgy tesznek, mintha nem lenne értelme küzdeni... Nekünk szavainkkal, cselekedeteinkkel ennek az ellenkezőjét kell hirdetnünk, vagyis azt – és ez karácsony üzenete –, hogy a látszólag értelmetlen dolgok mögött ott lakozik a minket szerető Isten. Ma egy összezavarodott, remény nélküli világban élünk, ezért még fontosabb, hogy keresztényként tanúságot tegyünk arról a reménységről, ami bennünk van, arról az örömről, ami eltölti szívünket, arról, hogy Megváltó született!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetszik olvasóinknak a szakácskönyv

Nagy siker olvasóink körében szakácskönyvünk, megrendelőink többségéhez már becsengettek kézbesítő… Tovább olvasom