Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Joshi Bharat, Mónika és az adatvédelmi ombudsman

Az RTL Klub szerencsétlen megoldásnak tartja, hogy az adatvédelmi biztos ajánlásában "összemosta" a Mónika Show és a Joshi Bharat című kibeszélőshow vizsgálatának megállapításait - reagált pénteken a csatorna kommunikációs igazgatója Jóri András csütörtökön közzétett megállapításaira.

Rényi Ádám az MTI-nek azt mondta, hogy a megállapítások többsége a Mónika Show-ra biztosan nem érvényes.

A kommunikációs igazgató kijelentette, hogy az RTL Klub műsorában a szereplők megfelelő tájékoztatást kapnak az adással kapcsolatban, lehetőségük van a felvétel következmények nélküli letiltására és tájékoztatják őket az adatvédelmi jogszabályokról is. Hozzátette, hogy a szereplők kapnak példányt a szerződésből.

Kitért arra is, hogy több további pontnál "nyitott kapukat döngetnek a megállapítások". Szavai szerint néhány apróbb változtatási javaslatról érzik úgy, hogy a Mónika Show-val kapcsolatban is megfogalmazódhattak. Kijelentette, hogy ezen a pontokon változtatnak a gyakorlatunkon.

Jóri András adatvédelmi biztos csütörtökön az MTI-hez is eljuttatott ajánlásában arról írt, hogy a kibeszélőshow-k szereplői kizárólag a felvétel leforgatása után megadott hozzájárulásukkal egyezhetnek bele személyes adataik kezelésébe, ha előzőleg nem közlik a műsorban velük együtt fellépő többi szereplő nevét, illetve a témát.

Véleménye szerint csak ez az írásbeli hozzájárulás lehet az alapja a Joshi Bharat és Mónika Show című kibeszélőműsorok szereplőire vonatkozó személyes adatok jogszerű kezelésének.

Az adatkezelő a szereplőjelölteket köteles a műsorkészítés és az adatkezelés minden lényeges körülményéről tájékoztatni. Ennek ki kell terjednie egyebek mellett a műsor jellegére, annak címére, a beszélgetőpartnerek és a műsorvezető nevére, illetve a műsor témájának megnevezésére - hangsúlyozta Jóri András, miután az Országos Rádió és Televízió Testülettől (ORTT) áttett állampolgári panaszok és az adatvédelmi biztos irodájához érkezett beadványok nyomán elvégezte a vizsgálatot.

Olvasóink írták

 • 13. 49. 2010. február 14. 13:25
  „Sajnos nagyon sokan vannak, akik nézik ezeket az adásokat. Egy idő után már nincs is igényük más, színvonalas műsorra, mert teljesen lesüllyednek erre a szintre.

  jucuska40!
  Ha neked ez a szórakozás, akkor vigyázz, hogy ki ne hagyjál egyet sem.
  Iratkozzál be egy könyvtárba, és inkább olvassál, az talán hasznodra lesz.”
 • 12. geza11 2010. február 13. 21:19
  „jucuska 40 ! Akkor ajánlom neked szórakozás gyanánt!!
  Ugyan az a színvonal!! http://www.youtube.com/watch?v=VI0qhh6-QMI”
 • 11. jucuska40 2010. február 13. 18:08
  „Szórakozásnak mért nem jóó??? :D :D”
 • 10. jucuska40 2010. február 13. 18:08
  „Szórakozásnak mért nem jóó??? :D :D”
 • 9. Agent 2010. február 12. 19:55
  „8, ezeknek óriási nézettségük van, ezért vannak, ha nem lenne nekik, nem lennének. Az átlag állampolgár nem az értelmi képességeiről és az erkölcsi értékrendjéről híres. Sajnos.
  Nálam éppen ezért az "off" gomb a legnépszerűbb a távirányítón:):)”
 • 8. leslie0312 2010. február 12. 18:31
  „Azt nem értem, ha már itt élnek az országunkban miért nem tanulják meg legalább a nyelvet, ha már dolgozni nem akarnak. Ezek a show műsorok nagy nullák, csak kitöltik a műsoridőt. Nézhető kereskedelmi csatorna szinte nincs is. Csak a hétvégi műsort kell megnézni, és ez világosan látszik!”
 • 7. futóbab 2010. február 12. 17:57
  „Lehet hogy mindent elmondanak a szereplőknek,és kapnak is egy példányt a szerződésből,de a zöme szerintem nem is érti,mert olyan alacsony szinten van az értelmi képessége,hogy csak azt látja hogy pénzt kap olyanért,amiért nem kell dolgozni.Az ország meg röhög rajtuk,de megérdemlik.
  Nagyon ritkán kapcsolok a Mónika és a Josi műsorra, egy kalap sz.....mindkettő.A szereplőkről meg jobb ha nem írok véleményt,hisz enyhe kifejezés az hogy kritikán aluliak.”
 • 6. bocikriszti 2010. február 12. 17:31
  „ők igen:) az így jött pénzt szeretik.”
 • 5. bellotto 2010. február 12. 17:26
  „Annyiért nem röhögtetném ki magam”
 • 4. bocikriszti 2010. február 12. 17:16
  „5 ezer. ha még az a tarifa.”
 • 3. bellotto 2010. február 12. 17:13
  „Amennyit én látok ezekből a agymosó műsorokból nem sok, de azt látom a szereplők többségének az IQ-ja azonos a szoba hőmérséklettel. Gondolom a pénz motiválja Őket, bár nem tudom mi jár egy szereplésért.”
 • 2. bocikriszti 2010. február 12. 17:08
  „van benne igazság. sőt feliratozni is kéne, mert nem nagyon érteni mit beszélnek. vagy a foguk hiányzik, vagy a magyar nyelvet nem ismerik és néha beleszőnek egy kis sukár kiejtést, pedig már mióta itt laknak. te atya ég.”
 • 1. szekek 2010. február 12. 16:22
  „lehet, hogy a szereplők kapnak 1 példányt a szerződésből, de az a kérdés, hogy el is tudják olvasni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszámlálás 2011-ben: ez lesz az utolsó?

Nem kizárt, hogy a jövő évi lesz az utolsó teljes népszámlálás, ugyanis tíz év múlva már regiszteres népszámlálására kerülhet sor. Tovább olvasom